dimecres, 2 de desembre del 2020

Òmnium Terres de l’Ebre anuncia el Premi Lo Grifonet 2020: el ceramista Joan Panisello Chavarria

La nova edició del premi que Òmnium Terres de l’Ebre atorga des del 2011 ha comptat amb un nou procediment d’elecció del guardonat. A partir de la presentació de propostes a través de vuit entitats de les quatre comarques ebrenques, la comissió va validar les propostes i es van escollir els finalistes. D’un total de nou candidatures, els socis i sòcies de l’entitat van poder votar telemàticament el guanyador.

L’escollit d’este 2020 ha estat el ceramista Joan Panisello Chavarria, al qual se li farà entrega del guardó el pròxim dimarts 8 de desembre al seu poble, Jesús. L’acte comptarà amb l’actuació musical de Pili Cugat i Carlos Luprian. Així com Roser Sebastià, membre de la Junta Nacional de l’entitat, li farà entrega del premi, una peça artística de l’escultora Cinta Sabaté. L’acte es podrà seguir en directe pels canals d’Òmnium Terres de l’Ebre, ja que l’aforament serà limitat per poder complir amb les normes sanitàries derivades de la Covid-19.

L’any passat, es va guardonar al president de l’entitat Jordi Cuixart per denunciar el seu empresonament. Malauradament, ell no podrà ser present a l’acte ni fer l’entrega del guardó d’enguany.

Més endavant, quan les mesures sanitàries ho permetin es preveu celebrar el premi amb un acte més obert i festiu com s’havia fet tradicionalment l’entrega.

El premi «Lo Grifonet» té caràcter honorífic i s’atorga a una persona que per la seua trajectòria cultural o científica i per la importància i exemplaritat de la seua tasca intel·lectual, social o humana, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural, social o científica de les Terres de l’Ebre. El grifonet, futura flor de l’olivera, dóna nom al premi com a símbol de renovació i esperança, cíclicament repetides, de l’arbre més emblemàtic i representatiu de la mediterrània en general i de les Terres de l’Ebre en particular.

Per veure l'article complert: https://www.omnium.cat/ca/omnium-terres-de-lebre-anuncia-el-guardonat-al-premi-lo-grifonet-2020-el-ceramista-joan-panisello-chavarria/