dimecres, 9 de desembre del 2020

Diari de Tarragona. Premi Grifonet. Joan Panisello

Marina Pallás, periodista del Diari de Tarragona, dedica un extens reportatge al premi Grifonet 2020, que Omnium Cultural ha concedit al ceramista i activista cultural i social Joan Panisello, en el marc de l’espai Immart, de l’edifici de l’EMD de Jesús, antic Col·legi de la Immaculada, lloc on Panisello ha passat la seua infància, joventut i part important de la seua vida.

L’escollit d’este 2020 ha estat el ceramista Joan Panisello Chavarria, al qual se li farà entrega del guardó el pròxim dimarts 8 de desembre al seu poble, Jesús. L’acte comptarà amb l’actuació musical de Pili Cugat i Carlos Luprian. Així com Roser Sebastià, membre de la Junta Nacional de l’entitat, li farà entrega del premi, una peça artística de l’escultora Cinta Sabaté. L’acte es podrà seguir en directe pels canals d’Òmnium Terres de l’Ebre, ja que l’aforament serà limitat per poder complir amb les normes sanitàries derivades de la Covid-19.

L’any passat, es va guardonar al president de l’entitat Jordi Cuixart per denunciar el seu empresonament. Malauradament, ell no podrà ser present a l’acte ni fer l’entrega del guardó d’enguany.

Més endavant, quan les mesures sanitàries ho permetin es preveu celebrar el premi amb un acte més obert i festiu com s’havia fet tradicionalment l’entrega.