dissabte, 30 de desembre del 2017

El setè llibre editat a Romania

Acabem l’any 2017 amb un nou llibre editat a Romania, amb fotos d’obres nostres publicades en portada, a l’interior, o a tots dos indrets. En aquest cas el llibre es titula “Oglinda din vis” equivalent a “Mirall de somnis”, de l’escriptora Sra. Gabriela Banu, de Bucarest.

En realitat aquesta Sra. Gabriela Banu, va ser la traductora del llibre “Regimentul Alb” editat per l’escriptor Sr.Ioan Barbu, que es va presentar a Romania al juliol del 2015 dintre del 5è festival “ROTONDA PROPILOR APRINSI”, a la Biblioteca Judeteana “Antim Ivireanul” de Ramnicu Vâlcea, i després de ser traduït a l‘espanyol, com a  “Regimiento Blanco” i també es va presentar a 5 ciutats dels Països Catalans al novembre del mateix any (Torredembarra, Tarragona, Tortosa, Castelló i Barcelona).  Aquest autor és també director del Diari “Curierul de Vâlcea” i de la revista literària “Rotonda valahă”. Nosaltres hem pogut assistir a totes les presentacions, tant a Romania com a Catalunya i Castelló.
Al 2016 va ser el poeta i director de la revista literària “Bucurestiul literar si artístic”, Sr. Coman Sova, que va presentar per Sant Jordi, aquí a Catalunya, el llibre “La nieve y los ojos de los lobos”. A l’estiu i en el marc del 6è festival “ROTONDA PROPILOR APRINSI” va presentar el mateix llibre però en edició bilingüe: “Zapada si ochii lupilor” a la Biblioteca Judeteana “Antim Ivireanul” de Ramnicu Vâlcea. La mateixa Sra. Gabriela Banu va traduir també el llibre del Sr. Coman Sova en aquesta ocasió. Nosaltres també hi vam ser presents. Per la nostra múltiple col·laboració amb escriptors i poetes romanesos en van atorgar el premi “CERURIL OLTULUI” a les Arts Plàstiques en acte públic dintre del mateix festival.
El mateix any 2016 van ser presentats a Madrid i Alcalà de Henares els quatre llibres nomenats anteriorment i dos nous llibres escrits per la mateixa Sra. Gabriela Banu, il·lustrats amb obres ceràmiques nostres: “Cometa de Odaie” (versió romanesa) i “La Caída del Tiempo” (versió espanyola).  Aquests actes van ser organitzats per l’Associació de Escriptors i Artistes Romanesos d’España – ASARS – i es van presentar llibres  d’autors romanesos i espanyols a la Llibreria Diógenes i a la Universitat  d’Alcalá els dies 24 y 25 de novembre, a la Galeria Art Design de Madrid el dia 26 i a la Parohia Sfanta Anastasia Romana a Parla, Madrid, el dia 27 de novembre de 2016. També en aquesta ocasió vàrem poder assistir personalment a tots aquests actes.
Tenim molts bons records de totes aquestes experiències com a il·lustrador de llibres amb persones del món de la cultura romanesa. Hem fet set viatges a aquest país, els cinc primers com a artista plàstic, invitats pel govern romanès, (Ajuntament de Calimanesti) i hem fet un bon grapat d’amigues i amics de diferents països que se’ns dubte ens han enriquit a nivell global. Gràcies Calimanesti, Caciulata, Ramicu Vâlcea, Horezu, Sibiu, Bucarest ... gràcies Romania!
                                                          Hotel Central. Calimanesti