No fa gaire temps, la Direcció del Museu Nacional de Ceràmica “González Martí", ubicat al “Palacio Marqués de Dosaguas”, de València, va seleccionar una obra de Joan Panisello, de la sèrie BINOMI ARBRE-HOME A LES TERRES DE L’EBRE, per a formar part de la col·lecció permanent d’obres d’aquest museu, el més important d’Espanya en el tema ceràmic i que depèn directament del Ministerio de Cultura. Des de primers de desembre d’aquest any 2012, l’escultura: PIMPOLL, Arnes (Terra Alta) (any 2012), ja forma part del fons del Museu. És aquesta una de les obres més aconseguides de la susdita sèrie.
Diverses obres d’aquesta mateixa col·lecció també es troben repartides en museus i fundacions importants: El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona amb l’obra: PAROT, Horta de Sant Joan (Terra Alta) (any 1997). El Museu Tiflològic de la Fundació ONCE (“Organitzación Nacional de Ciegos de España”) de Madrid, també disposa de l’obra: PALMERA WASINGTÒNIA, Sant Jaume (Montsià) (any 1998). També hi ha dues escultures d’aquesta col·lecció BINOMI ARBRE-HOME exposades a la sala d’actes més gran de l’edifici d’Enginyeria i Arquitectura LA SALLE a Barcelona: FALSA PEBRERA, La Salle, Barcelona (any 2006)
L’obra PI NEGRAL, Serra d’Ordino, Ordino (2008), està instal·lada a la seu central de la UNESCO, a París. L’escultura XÒPERA, riu avall, Ordino (2008), va passar a formar part del fons d’art de la Fundació BOMOSA, amb seu a Andorra. Igualment l’obra: SAÜC, Vall d’Ordino, Ordino (2008), forma part del fons d’art del Comú d'Ordino a Andorra,
Igualment a l’Ajuntament de la ciutat de Calimanesti (Romania) hi ha tres obres més de la col·lecció BINOMI ARBRE-HOME, fetes l’estiu de 2009. TIL·LER, Parc Central, Calimanesti (2009). ÀLBER, Parc Ostrov, Calimanesti(2009). CASTANYER, Parc Central, Calimanesti (2009) .
És interessant tenir en compte que, de les 33 obres que Panisello te dipositades entre Museus, Fundacions i Fons d’Art d’arreu del món, 10 d’aquestes obres són de la col·lecció BINOMI ARBRE-HOME (www.panisello.net)
Aquesta col·lecció en la que l’home s’apropa a la natura i, mitjançant una vibració íntima entre tots dos confeccionen l’escultura, és una de les que més prestigi ha donat a l’obra global de Joan Panisello. L’originalitat del procés i el resultat final no deixen ningú indiferent.