dilluns, 6 d’agost del 2012

El cinquè ART CAMP d’en Joan Panisello


Només estrenar la jubilació dintre del món de l’Ensenyament, l’any 2005, Joan Panisello va augmentar considerablement els seus viatges artístics internacionals, com a artista invitat, com a participant seleccionat o com a invitat d’honor en diversos tipus d’activitats.
El primer any, 2006, ja va ser l’invitat d’honor, el president del jurat, el representant i padrí de la nació invitada, Catalunya, el conferenciant i a més va poder dedicat una exposició individual, dintre del festival-concurs de ceràmica “ARTGILA”, a la comarca francesa de Charente Limousine.
L’any 2008 va poder acceptar la invitació del Ministeri de Cultura del Govern d’Espanya per executar l’exposició individual, retrospectiva i itinerant que es va estrenar a València (Museu Nacional de Ceràmica), que va passar per Tortosa (Museu de l’Ebre) i que va acabar l’itinerància a Tarragona (Tinglado 1, del Port de Tarragona). 
Pocs dies després, acceptava una extraordinària invitació de part de la UNESCO per a participar en el primer ART CAMP internacional a Ordino, Andorra, amb 40 artistes de quatre continents.
Al novembre del mateix any participava en la 9a Biennal de Ceràmica Llatinoamericana organitzada per la Fundació Condorhuasi, com a ceramista invitat d’honor i conferenciant, representant el continent europeu, a Cosquín, província de Córdoba, Argentina. També en aquesta biennal va participar al concurs de ceràmica creativa i va guanyar el tercer premi. Hi assistiren uns 450 ceramistes.
L’any 2009 va formar part de l’equip organitzador de la fira ebrenca PINELLART, dedicada monogràficament a la ceràmica, amb el nom de TERRA I FOC. En el marc d’aquesta fira va poder oferir una conferència i una exposició de la seua col·lecció d’escultures: BINOMI ARBRE-HOME.
També aquest any va ser invitat per primera vegada pel govern de Calimanesti (Romania) per a participar en un ART CAMP internacional simultani amb un festival nacional de teatre, dirigit per un dels artistes de teatre i televisió més coneguts de Romania, el Dr. Florin Zamfirescu.
A l’abril del 2010 va ser un des dos ceramistes catalans seleccionats, juntament amb altres pintors per exposar al ADNEC (Abu Dhabi National Exhibition Center) als Emirats Àrabs, la mostra “BARCELONA ART”, dintre de la fira mes important de l’any.
A l’estiu del mateix any va ser invitat novament per la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO, en aquesta ocasió amb 43 artistes dels cinc continents. Fou aquesta una de les experiències més importants de la seua vida artística.  Les obres fetes en aquesta ocasió han estat exposades a Ordino, Andorra la Vella, Madrid, Porto, Lisboa, París i del 3 d’agost al 2 de setembre d’enguany s’exposen al Tinglado 1 del Port de Tarragona.
L’any 2011 va participar novament en un ART CAMP internacional a Calimanesti (Romania)
Aquest 2012 ha estat invitat per l’Escola d’Art de Sevilla per impartir una conferència entorn al seu recorregut artístic y les seues aportacions al món de la ceràmica, davant uns 200 ceramistes i alumnes d’escoles de ceràmica andaluses.
També aquest estiu ha pogut assistir novament a un altre ART CAMP internacional a Romania, combinat amb la Tabara Nacional de Teatre, dirigida novament pel Dr. Florin Zamfirescu i la seua filla,. Si les obres del primer any varen estar dedicades als boscos (col·lecció Binomi Arbre-Home) i el segon any les va dedicar al riu Olt, important afluent del Danubi, aquest any les ha dedicat a la Lluna amb tres escultures fetes com sempre amb fang d’Horezu, una de les poblacions més importants de Romania i d’Europa pel que fa a ceràmica tradicional i popular. 
Indubtablement tots aquets viatges i les relacions que comporten serveixen per obrir portes al seu art i a la seua persona. Tant la seua web com el seu bloc reben nombroses visites des dels cinc continents.
Tota la informació del seu art ceràmic a la seua web ( www.panisello.net ) amb més de 31.000 visites amb 13 anys de vida 
També el seu dia a dia artístic i cultural el podem trobar al seu blog ( www.panisello.net/blog ) que aquest mes d’agost de 2012 compleix els 4 anys de vida amb més de 15.000 visites.
Tota la informació del ART CAMP 2008 a Andorra amb la UNESCO

Tota la informació del ART CAMP 2009 a CALIMANESTI (Romania) amb l’Associació: CPPCE (Conservació i Promoció del Patrimoni Cultural Europeu)
Tota la informació del ART CAMP 2010 a Andorra amb la UNESCO
Tota la informació del ART CAMP 2011 a CALIMANESTI (Romania) amb l’Associació: CPPCE (Conservació i Promoció del Patrimoni Cultural Europeu)
Tota la informació del ART CAMP 2012 a CALIMANESTI (Romania) amb l’Associació: CPPCE (Conservació i Promoció del Patrimoni Cultural Europeu)