dimarts, 21 de maig del 2013


Lumineuse expérience: Limoges - Barcelone

A partir del 25 de maig i fins al 7 d’octubre de 2013, l'art contemporani estarà en el punt de mira del Museu Nacional de la Porcellana Adrien Dubouché de Limoges.
Brillant experiència / Limoges - Barcelona dóna carta blanca a l'Associació Ceramistes de Catalunya i a Esprit Porcelaine, un col·lectiu d'artistes que va reinventar la porcellana llemosina durant gairebé trenta anys. Els dos grups es reuneixen al voltant d'aquest material mític, a través de més de 80 obres, per oferir una visió general de la força i la diversitat de la porcellana d'avui.
Per a l'ocasió, Esperit Porcelaine presenta les seves millors creacions de llum, aranyes i aplics, manifestant el mestratge dels creadors tant en la porcellana com en el treball tècnic. L'artista s'enfronta a l'essència de la matèria: la seva blancor i translucidesa.
L'exposició també acull "El festí", un treball col·lectiu d'Esperit Porcellana homenatge als atuells de taula llemosins, ple de vida i de fantasia.
Els trenta-vuit ceramistes catalans presenten treballs inèdits, fruit de la seva "brillant experiència" amb la porcellana, posant el material al servei de la seva inspiració personal, més o menys influenciada pels colors i l'estètica neta de la ceràmica catalana.
La seva espontaneïtat convida a descobrir una nova porcellana més artística.
Podem dir que el disseny i l'art es donen la mà en aquesta gran mosta ceràmica a través de dos col·lectius que han sabut agermanar tradició i modernitat.
Inauguració: 24 de maig de 2013 a les 18 h.
LlocMusée National de Porcelaine Adrien Dubouché
Cité de la céramique – Sèvres & Limoges
8bis, place Winston Churchill
87000 Limoges
Tél : + 33 (0)5 55 33 08 50
www.musee-adriendubouche.fr
 El dia 24 de maig hi haurà dos passes especialment preparats para la premsa. El dossier de 21 planes recull gran quantitat de detalls dels participants i de l’exposició.
Les nostres dues peces, de la col·lecció d’obres asimètriques, han estat seleccionades para formar part del dossier de premsa i del cartell publicitari de l’exposició.
Obres presentades per Joan Panisello
Cel Estelat 1 i Cel Estelat 2
Porcellana i esmalts cristal·lins. 1290ºC
Notícia publicada al Newsletter del mes de maig: Associació de Ceramistes de Catalunya