dijous, 16 de desembre del 2010

Binomi Arbre-Home 2010-1011

La segona quinzena d’octubre la varem dedicar a fer dibuixos de futures escultures de la col·lecció BINOMI ARBRE HOME. Un cop hi havia 30 dissenys en varem seleccionar tres. Després passarem aquests dibuixos a mida 40 x 85 cm. aproximadament, sobre paper d’embalar. Més endavant vingueren les preparacions de les planxes de fang refractari sobre teixits de lona dura, ajudant-nos de la laminadora. Acabades les planxes, eren embolicades en plàstic per evitar l’enduriment del fang. La segona quinzena de novembre varem poder fer el treball de camp en les tres escultures previstes i dissenyades.
En aquest mateix bloc i en data 26 de novembre varem explicar tot el procés fet en contacte directe amb les oliveres mil·lenàries.
A continuació, i al nostre taller, hem fet tots els passos per corbar les planxes de fang, després enganxar-les amb barbotina, més endavant preparar i enganxar-hi la base, enllestir l’acabat intern abans de soldar la base, enllestir l’acabat extern abans que endurisca el fang, fer-hi la signatura exterior amb un petit motllo, mes endavant fer-hi la signatura a la base, deixar eixugar l’obra i esperem a finals de gener o primers de febrer poder fer les cuites a 1280 – 1300ºC aproximadament. Esperem poder mostrar més fotos en acabar el treball.
A continuació es poden veure algunes fotos del procés que també ha estat filmat per L’EBRE TV