dilluns, 18 de desembre del 2023

IV MERCAT D’ART SOLIDARI

                            


                  ****************************************************************

                           

Terres de l’Ebre. Mercat expositiu d’artistes ebrencs

A la Sala LO TALLER, al carrer Sort núm. 6 (Raval de Sant Llàtzer) de Tortosa, es va inaugurar el passat dissabte a les 18 hores una gran exposició amb finalitat benèfica. És la quarta edició i aquest any el 25% dels diners de les obres venudes es repartiran entre les tres entitats socials del territori: LLIGA CONTRA ELCÀNCER, ATZAVARA-ARRELS I ASSIDE. Hi ha més de 500 obres disponibles per veure i comprar.

A banda, també hi ha una gran “cistella cultural” i espai al seu voltant, amb una ampla oferta cultural i artística que es rifarà per poder ampliar el suport a les tres entitats socials. Hi ha CD, DVD, llibres, catàlegs, pintures, una ceràmica cuita amb tècnica RAKU, donada per nosaltres. El preu és de 2€ cada butlleta.

La tarda de la inauguració, el gran públic assistent vàrem poder gaudir d’una magnífica actuació musical del GRUP TIBETIUM. També se’ns va oferir un pica–pica força variat preparat pels mateixos organitzadors. Feia vertader goig veure aquella quantitat de carpetes dels diferents artistes participants, a punt de ser revisades i comentades pel gran públic assistent.

Compartim algunes de les fotos de la inauguració i anotem els dies que pot ser visitada l’exposició. Dies: 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 27, 28, 29, 30 de desembre i  2, 3 i 4 de gener de 2024. Exposició oberta de 18 a 20.30h. cada tarde.Més informació : https://setmanarilebre.cat/obres-artistiques-amb-un-component-solidari-a-tortosa-amb-lassociacio-lo-taller/?utm_source=newsletter-846&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter-846

El Mercat d’Art Solidari, impulsat per l’associació tortosina Lo Taller, arriba enguany a la 4a edició. Durant dos setmanes, al local de l’entitat, situat al carrer Sort de Tortosa, es poden veure i comprar, amb un benefici solidari, obres d’art creades per artistes emergents de les Terres de l’Ebre, pintors aficionats amb molts anys d’experiència i també uns quants noms reconeguts en l’àmbit cultural del territori, com és el cas de Pili Lanau, Jaume Rocamora o Rafel Curto.

L’exposició amb venda d’art es pot visitar a la seu de Lo Taller, al carrer Sort número 6, al barri de Sant Llàtzer de la capital del Baix Ebre. En este sentit, el Mercat reivindica, a més de l’art i la visibilització dels creadors locals, la descentralització d’activitats a la ciutat.

“Molta gent ens ho diu, per què no us instal·leu al centre de Tortosa? La realitat és la que hi ha, no ens podem permetre anar al centre. I a més, allà ja es fa tot i nosaltres pensem que s’hauria de deslocalitzar tot. Als barris també es fan coses”, apunta el secretari de l’entitat, Ismael Borràs, afegint que “tampoc veig massa sentit a sortir d’aquí, de Sant Llàtzer, on estem ara. Este espai físic és casa nostra i el que volem és obrir-lo perquè la gent puga venir a veure on estem, conèixer-nos i que compre, que al final este és el propòsit del Mercat, aportar a tres entitats solidàries de les Terres de l’Ebre”.

Pepi Bages, també membre d’este grup artístic, explica que els visitats es podran trobar amb obres de petit format amb un preu que va des dels deu fins als cent vint euros, “n’hi ha de molt assequibles”, assenyala, tot destacant esta tasca que va intrínseca amb el mercat solidari la generació de certa visibilització de l’art. Així mateix, també existeix en Lo Taller un innegable component social. Al cap i a la fi, l’entitat és un grup d’artistes que compartixen un local on pintar i crear, un espai en el qual, a més, també es generen moltes sinergies entre les persones de diferents edats que en fan ús.

“El taller és un espai de trobada i un lloc on fomentar l’art. No hem de perdre de vista que això és un estudi. Una vegada a l’any organitzem esta proposta dintre el marc nadalenc, transformem este estudi en una obra d’art. És com obrir les portes de casa nostra a molta gent en la finalitat que tothom puga participar d’esta venda i que d’estos diners es puguen beneficiar tres associacions benèfiques”, recalca Borràs.

Mercat artístic multidisciplinari La inauguració del IV Mercat d’Art Solidari Terres de l’Ebre, a la qual van assistir més d’un centenar de persones, va tenir lloc el passat dissabte 16 de desembre i va estar amenitzada pel grup musical ebrenc Tibetium. I és que el Mercat pretén anar més enllà de l’exhibició d’art pictòric i es complementa amb altres propostes que convertixen esta petita fira en més aviat multidisciplinària.

Durant les seues tardes d’obertura, pel taller passaran altres creadors com la música Maria Rosa Pons Tena i la ballarina Mar Grifoll Ginata, que oferiran un espectacle o membres del col·lectiu DiLlums d’Arts al Forn. En este cas, els membres del grup artístic han organitzat una trobada, una Diada Artístico-literària que tindrà lloc el dia 29 i que barrejarà literatura, poesia i pintura, amb escriptors i artistes de les Terres de l’Ebre.

D’altra banda, el dimecres que ve se celebrarà un taller de xapes artístiques i ja al gener, les activitats seguiran el dia 2 amb el grup de Sabadell Poesia a Trenc d’Alba, que oferirà un recital poètic. Finalment, el dia de la cloenda del Mercat, el 4 de gener, el músic Xavi Miranda oferirà una actuació musical amb l’acordió com a protagonista. Aquell mateix dia, per concloure la proposta solidària, hi haurà el sorteig d’una panera cultural.

El Mercat estarà obert durant totes les festes nadalenques i conclourà abans de la celebració de Reis. Enguany hi participen gairebé una seixantena d’artistes de les Terres de l’Ebre, de diferents generacions i estils, que han posat a la venda més de 700 obres de petit i gran format. Amb els ingressos aconseguits en esta iniciativa es donarà el 25 % dels beneficis a entitats territorials del tercer sector com és el cas de la Lliga Contra el Càncer, Atzavara-Arrels i enguany, com a novetat, també a ASSIDE, l’Associació per la Integració Discapacitats de l’Ebre. “Tenim clar que volem fer un acte solidari, que no només siga una qüestió monetària, que es donen a conèixer estes entitats, perquè necessiten una ajuda i creiem que cada un dels granets de sorra que aportem els va bé”, conclou el secretari i també artista de Lo Taller.

El Mercat d’Art Solidari és una iniciativa promoguda pel col·lectiu Lo Taller, i què després de quatre edicions es consolida a Tortosa com una de les propostes artístiques i culturals que faciliten l’accés a estes disciplines per part del gran públic, A la vegada, esta oportunitat també serveix com una plataforma per a artistes emergents i també novells de tot el territori.