diumenge, 24 d’abril del 2022

Francesca, la sal de les xertolines

 El professor, escriptor i dinamitzador cultural per excel·lència a les Terres de l’Ebre, el Sr. Emigdi Subirats, aprofitant el 79è aniversari de l’escriptora xertolina Sr. Francesca Aliern, i abans que complisca el 80 li ha organitzat una sèrie de lectures de les seus moltes obres per diversos pobles de les 4 comarques de les Terres de l’Ebre i d’alguna properes que s’hi ha volgut afegir. Companys amigues i amics de l’escriptora, una de les més prolífiques del territori, ens hem sumat a la idea. En aquestes lectures i participen molts amics de l'escriptora i també molts membres del grup Dillums d'Arts al Forn, entitat promotora de molts dels actes culturals que es fan a l es Terres de la Catalunya Sud.

Per acabar d’arrodonir-ho, El mateix Emigdi ens ha invitat a dedicar un text a la companya Francesca i amb tot aquest material i amb el suport permanent de l’Editorial Petròpolis s’ha editat un llibre que li va ser entregat a l’escriptora al seu poble, Xerta, amb la sorpresa de que molts dels que hi van col·laborar vam estar presents en aquell moment tant simbòlic i carregat d’afecte cap a la nostra escriptora de capçalera.

Després de posar la portada, contraportada i principals crèdits del llibre, afegim les planes que li hem dedicat a Francesca.