dissabte, 1 de gener de 2022

  El passat 30 de novembre el Govern de la Generalitat va atorgar les anuals distincions de la Creu de Sant Jordi a vint persones de la vida social, política i cultural del país. Entre els guardonats hi ha el ceramista jesusenc Joan Panisello Chavarria, considerant, segons el text de la distinció,

l’originalitat de les formes, la innovació i l’experimentació en les textures i colors de la seua obra, reconeguda arreu.

https://setmanarilebre.cat/el-ceramista-joan-panisello-18a-creu-de-sant-jordi/

EbredigitalJosep Bayerri Raga. 1 de gener de 2022

 El Govern, a proposta de la Consellera de Cultura, ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2021 al ceramista Joan Panisello, d'entre les 20 personalitats i 10 entitats que, pels seus mèrits, han estat distingides enguany.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció arriba enguany al seu 40è aniversari.

En concret, Panisello ha rebut esta distinció “en reconeixement de la seua trajectòria com un dels creadors d’art ceràmics més destacats de la nostra època. Tant per l’originalitat de les seues formes com per la innovació i l’experimentació en les textures i colors, que l’han portat a elaborar més de deu mil mostres de colors diferents en els darrers cinquanta anys”, ha exposat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja este migdia en roda de premsa.

Un total de trenta premis, nacionals i internacionals, així com la seva participació en diversos festivals arreu d’Europa i d’Amèrica del Sud avalen el seu prestigi mundial.