dimarts, 30 de novembre del 2021

Montblanc Medieval. Enhorabona Joan Panisello Chavarria

 Montblanc Medieval. 30 novembre  2021.     Enhorabona Joan Panisello Chavarria   

El Govern de Catalunya concedeix la Creu de Sant Jordi al ceramista de Jesús l’obra del qual protagonitzà l’exposició central i el cartell de l’edició de 2019 de Terrània, Festival Internacional de Ceràmica

L’equip de l’Oficina de Turisme de Montblanc vol transmetre la seva alegria en saber la notícia. El Joan és artista que va deixar un inesborrable record pel seu tracte afable i proper, i amb qui hem seguit mantenint una estreta relació.  

https/https://www.facebook.com/TurMontblanc/photos/pcb.4982559871777793/4982559715111142/

                 ________________________________

El Govern, a proposta de la Consellera de Cultura, ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2021 al ceramista Joan Panisello, d'entre les 20 personalitats i 10 entitats que, pels seus mèrits, han estat distingides enguany.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció arriba enguany al seu 40è aniversari.

En concret, Panisello ha rebut esta distinció “en reconeixement de la seua trajectòria com un dels creadors d’art ceràmics més destacats de la nostra època. Tant per l’originalitat de les seues formes com per la innovació i l’experimentació en les textures i colors, que l’han portat a elaborar més de deu mil mostres de colors diferents en els darrers cinquanta anys”, ha exposat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja este migdia en roda de premsa.

Un total de trenta premis, nacionals i internacionals, així com la seva participació en diversos festivals arreu d’Europa i d’Amèrica del Sud avalen el seu prestigi mundial.