diumenge, 12 de desembre del 2021

TORTOSA, 2021. CAPITAL DE LA CULTURA CATALANA

 Al principi del pròleg d’aquest llibre, escrit per Xabier Coluig, podem llegir: 

El llibre que el lector té a les mans forma part d’un projecte més gran que ha consistit en una col·lecció d’articles publicats al Setmanari l’Ebre des del 23 de juliol fins al 24 de desembre del 2021i la producció d’un documental que porta per títol 9 dies per tornar a casa: un homenatge al talent de la meua ciutat (Tortosa).

La raó de ser d’un projecte d’aquesta magnitud, que ha comptat amb el suport del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, es troba en l’oportunitat que ha representat , per als joves creadors tortosins entre els quals m’incloc, el fet que la nostra ciutat hagí estat declarada  durant el 2021 la capital de la cultura catalana per l’organització Capital de la Cultura Catalana.

El llibre Tortosa, 2021: Capital de la Cultura Catalana. 21 personalitats ebrenques de l’art i la cultura que ens han portat fins aquí és la cristal·lització essencial del projecte i combina l’esperit objectiu dels artistes apareguts en premsa –amb informació contrastada al mateix temps que voluntat crítica—amb la vocació subjectiva del documental quan a la tria dels personatges i la selecció de les seves obres, que han obeït un criteri purament personal.