dimarts, 8 de juny del 2021

Premis MICRO. Col·legi de Periodistes de Catalunya, Delegació TTE 2

 Si la setmana passada era el setmanari l’EBRE el que va publicar la notícia, aquesta setmana ho ha fet el setmanari MÉS EBRE. Aquí podreu llegir un ample i detallat comentari sobre tots i cadascun dels premis. També afegim al final del text sis enllaços a altres mitjans de comunicació que parlen del mateix esdeveniment: (AGUAITA. CAT, LA MARFANTA, COL·LEGI DE PERIODISTES DE CATALUNYA, RIBERAOLINE, PREMSA COMARCAL, PREMSA COMARCAL 20-21). Com a cloenda, posem alguns exemplars mes de premis micro obert. Tots diferents. Mai hem repetit cap color

Com cada any el Col·legi de Periodistes atorga els premis Micro Obert,  Micro Tancat i Micro Daurat. De totes formes aquest any s’han entregat els dels darrers dos anys per motiu de la pandèmia que no va permetre donar els de l’any passat.

Aquest any el premi MICRO OBERT 2020 ha estat per a la responsable de comunicació de l’Hospital Verge de la Cinta, Sra. Ana de Pablo i el MICRO OBERT 2019 per al Director de l’Arxiu Històric Comarcal, Sr. Albert Curto. 

El premis MICRO TANCAT 2020 ha estat per a l’empresa PADESA, pel silenci corporatiu i per la mala gestió de la comunicació amb els brots de covid que van afectar la seua empresa i el MICRO TANCAT 2019 per a l’Alcaldessa de Tortosa, Sra. Meritxell Roigé.

Els premis MICRO DAURAT 2020 ha esta per al periodista, Sr. Josep Bayerri per la seua trajectòria periodística, ja que és un referent per a molts professionals de la comunicació, i fundador d’un mitjà referent al territori com Ebre Informes i el MICRO DAURAT 2019 va ser entregat amb anterioritat a la Sra. Amparo Moreno, ex-presidenta del Col•legi de Periodistes a les TTE

             *******************************************************************                      A continuació expliquem el sentit des premis i el perquè de cada detall dels plafons que hem preparat amb aquest motiu.

La carxofa, que en argot periodístic és com s'anomena el micro, és el tema central del treball.

Al guardó MICRO OBERT li hem posat el botó superior en color vermell recordant que en les entrevistes als estudis de gravació, la bombeta vermella indica: entrevista real, gravació, preguntes i respostes... ACCIÓ.




També li hem posat un color lluminós al fons del quadre, ja que si s’està treballant, la llum està encesa, hi ha vida als estudis, els llums estan oberts...el periodista pregunta i la persona entrevistada respon. El color del fons reflexa el color viu i ric de les parets que amb la llum llueix del tot.

També el color del marc en el cas del MICRO OBERT és de color blanc.

Al guardó MICRO TANCAT li hem posat el botó superior en color negre, recordant que en les entrevistes als estudis de gravació la bombeta negra o apagada indica que NO hi ha entrevista, que no hi ha gravació, que no hi ha respostes, que no hi ha ACCIÓ. El periodista pregunta però la persona entrevistada no respon.

També li hem posat un color gris al fons del quadre, ja que si no hi ha gravació, els llums estan apagats, no hi ha vida als estudis...el color dominant de les parets i de l’ambient sense llum és el GRIS

També el color del marc en el cas del MICRO TANCAT és de color negre.


El premi MICRO DAURAT s'atorga a les persones del mon del periodisme i la comunicació que, malgrat portar molts anys jubilats, no ha deixat de tenir contacte directe amb el seu lloc de treball i la seua professió.


Per descomptat la carxofa, és exactament igual en els dos guardons ja que els periodistes posen el mateix interès en fer les preguntes a tothom que entrevisten.


              *****************************************************************                           Més Informació en altres mitjans de comunicació: 

AGUAITA. CAT: https://www.aguaita.cat/noticia/21835/periodista-josep-bayerri-rep-micro-daurat-2020

LA MARFANTA: https://www.marfanta.com/2020/02/18/albert-curto-i-meritxell-roige-premis-micro-obert-i-micro-tancat-2019/

COL·LEGI DE PERIODISTES DE https://www.periodistes.cat/premis/premis-micro-obert-i-micro-tancat CATALUNYA:  

RIBERAOLINE: http://www.riberaonline.info/2021/05/el-collegi-de-periodistes-de-les-terres.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/tdJqg+(Ribera+on+line)&m=1

PREMSA COMARCAL: https://www.premsacomarcal.cat/noticia/6770/josep-bayerri-i-ana-de-pablo-guanyen-el-premi-micro-de-terres-de-lebre

PREMSA COMARCAL 2020: https://www.premsacomarcal.cat/noticia/5924/desvetllen-els-premis-micro-2019-a-periodistes-de-les-terres-de-lebre