divendres, 1 de gener del 2021

L’ESTEL. Joan Panisello rep el Grifonet, el premi d’OMNIUM CULTURAL

 L’escollit al premi Grifonet d’aquest 2020 per Omnium Cultural ha estat el ceramista Joan Panisello Chavarria, al qual se li ha fet entrega del guardó el dimarts 8 de desembre al seu poble, Jesús. L’acte va comptar amb l’actuació musical de Pili Cugat i Carlos Luprian. Així com Roser Sebastià, membre de la Junta Nacional de l’entitat, que li va fer entrega del premi, una peça artística de l’escultora Cinta Sabaté. L’any passat, es va guardonar al president de l’entitat Jordi Cuixart per denunciar el seu empresonament. Malauradament, ell no ha pogut ser present a l’acte ni fer l’entrega del guardó d’enguany.

L’acte es va seguir en directe pels canals d’Òmnium Terres de l’Ebre, ja que l’aforament va ser limitat per poder complir amb les normes sanitàries derivades de la Covid-19.

El premi s’atorga a una persona per la seua trajectòria cultural o científica, per la importància i exemplaritat de la tasca, i perquè haja contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural, social i científica de les Terres de l’Ebre. Uns requisits que la presidenta d’Òmnium a l’Ebre, Dolors Roó, assegura que Panisello compleix amb escreix.