divendres, 24 de novembre de 2017

Premis MICRO. Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Com cada any el Col·legi de Periodistes de Catalunya,
Delegació Terres de l’Ebre, atorga els premis Micro Obert i Micro Tancat
Aquest any el premi MICRO OBERT ha estat per al Sr. Xavier Pallarés, Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre (Gener 2011-novembre 2017) i El PREMI MICRO TANCAT ha estat per al Gabinet de premsa de l’empresa ABERTIS
Com a autor dels trofeus que s'entreguen als gaurdonats, a continuació expliquem el sentit des premis i el perquè de cada detall dels plafons que s’han preparat amb aquest motiu.
La carxofa, que en argot periodístic és com s'anomena el micro, és el tema central del treball.
Al guardó MICRO OBERT li hem posat el botó superior en color vermell recordant que en les entrevistes als estudis de gravació, la bombeta vermella indica: entrevista real, gravació, preguntes i respostes, vida real... ACCIÓ.
També li hem posat un color lluminós al fons del quadre, ja que si s’està treballant, la llum està encesa, hi ha vida als estudis, els llums estan oberts...el periodista pregunta i la persona entrevistada respon. El color del fons reflexa el color viu i ric de les parets de l’habitació, que amb la llum llueix del tot.
També el color del marc en el cas del MICRO OBERT és de color blanc.
Al guardó MICRO TANCAT li hem posat el botó superior en color negre, recordant que en les entrevistes als estudis de gravació la bombeta negra o apagada indica que NO hi ha entrevista, que no hi ha gravació, que no hi ha respostes, que no hi ha vida, que no hi ha ACCIÓ. El periodista pregunta però la persona entrevistada no es posa al telèfon, no respon, .
També li hem posat un color gris al fons del quadre, ja que si no hi ha gravació, els llums de l'estudi estan apagats, no hi ha vida als estudis...el color dominant de les parets i de l’ambient sense llum és el GRIS
També el color del marc en el cas del MICRO TANCAT és de color negre.
Per descomptat la carxofa, és exactament igual en els dos guardons ja que els periodistes posen el mateix interès en fer les preguntes a tothom que entrevisten.
Tot seguit la periodista de TV3, Fàtima Llambrich, ha impartit la conferència: "La justícia i la informació", sobre la seua experiència com a periodista de tribunals