dilluns, 13 de març del 2017

Nous comentaris en revistes de Romania


La premsa especialitzada en literatura i art a Romania es torna a fer ressò del les presentacions de llibres d’escriptors i poetes romanesos amb textos seus i fotografies d’obres de Joan Panisello. Avui ha estat el torn de la revista ROTONDA VALAHA, fundada per Ioan Barbu, director del primer diari independent després de la mot de Nicolae Ceaucescu, Curierul de Vâlcea, autor d’una quarantena de llibres i dinamitzador cultural de primera línia. 
La revista d’avui publica 250 planes. Al novembre de 2015 també va publicar un llarg article de 15 planes amb moltes fotos quan el mateix Ioan Barbu va venir a presentar els dos primers llibres amb textos seus i fotos d’obres nostres. Llavors es van fer presentacions a Barcelona, Torredembarra, Tarragona, Tortosa i Castelló, incloent moltes fotos de totes dels ciutats per on es van presentar els llibres.

Les darreres presentacions es van realitzar a Alcalá de Henares i Madrid el passat mes de novembre, amb la presència d’autors romanesos i del famós crític literari, Aureliu Goci. Entre els autors romanesos hi eren presents Gabriela Banu, Marin Dumitrescu, Eugen Barz, Gelu Vlasin, Marius Girnita i altres. També va presentar el llibre “Ultimul eretic”, en espanyol “El Último hereje”, l’escriptor  espanyol, Jesús Ávila Granados. Nosaltres també varem assistir i participar activament en tots aquests actes.