divendres, 24 de febrer del 2017

Premis MICRO atorgats pel Col·legi de Periodistes

Premis MICRO atorgats pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, Delegació Terres de l’Ebre 
Com cada any el Col·legi de Periodistes atorga els premis Micro Obert i Micro Tancat. 
Aquest any el premi MICRO OBERT ha estat per al Gabinet de Premsa dels BOMBERS de la Generalitat i El PREMI MICRO TANCAT ha estat per al Gabinet de premsa de l’empresa ERCROS

A continuació i com a autor dels premis expliquem el seu sentit i el perquè de cada detall dels plafons que hem preparat amb aquest motiu.
La carxofa, que en argot periodístic és com s'anomena el micro, és el tema central del treball.
Al guardó MICRO OBERT li hem posat el botó superior en color vermell recordant que en les entrevistes als estudis de gravació, la bombeta vermella indica: entrevista real, gravació, preguntes i respostes... ACCIÓ.
També li hem posat un color lluminós al fons del quadre, ja que si s’està treballant, la llum està encesa, hi ha vida als estudis, els llums estan oberts...el periodista pregunta i la persona entrevistada respon. El color del fons reflexa el color viu i ric de les parets que amb la llum llueix del tot.
També el color del marc en el cas del MICRO OBERT és de color blanc.

Al guardó MICRO TANCAT li hem posat el botó superior en color negre, recordant que en les entrevistes als estudis de gravació la bombeta negra o apagada indica que NO hi ha entrevista, que no hi ha gravació, que no hi ha respostes, que no hi ha ACCIÓ. El periodista pregunta però la persona entrevistada no respon.
També li hem posat un color gris al fons del quadre, ja que si no hi ha gravació, els llums estan apagats, no hi ha vida als estudis...el color dominant de les p arets i de l’ambient sense llum és el GRIS
També el color del marc en el cas del MICRO TANCAT és de color negre.

Per descomptat la carxofa, és exactament igual en els dos guardons ja que els periodistes posen el mateix interès en fer les preguntes a tothom que entrevisten.





dimarts, 21 de febrer del 2017

Joan Panisello, a Ràdio Ebre-Cadena SER

En aquest enllaç es pot sentir tota l'entrevista: 
http://cadenaser.com/emisora/2017/02/21/ser_ebre/1487699958_775838.html?int=lomasvistoSER

SÍLVIA TEJEDOR ( Cadena Ser Ebre )
Tortosa
21/02/2017 - 18:59 h. CET
L’artista de Jesús (Tortosa), Joan Panisello, acaba de complir una relació de 50 anys amb el món de la ceràmica. Aquest mes de febrer ha fet cinquanta anys “que em vaig matricular a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa, és a dir porto 50 anys pastant fang”, ha explicat en una entrevista a Hora Ebre Cadena Ser Ebre )
Durant tot aquest temps, Panisello ha arribat a estimar el fang, ell parla d’una simbiosi i d’un afecte. “ M’ha donat moltes alegries i també males estones però, no hi ha dubte, ens hem fet amics”, afegeix. Des de l’any 2013 és també membre de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica.
La seva obra l’ha portat a viatjar pel món i al llarg d’aquests viatges ha establert una relació molt especial amb Romania. Durant sis estius, ha participat en l’ART CAMP organitzat a Calimanesti (Romania) i ,ara fa poc, va rebre el Premi Niste Tarani per contribuir a la promoció del patrimoni nacional romanès.
Fruït d’aquestes estades, “a Romania tenen 3 obres que he deixat cada any, és a dir 18 obres”, explica. Panisello atribueix aquest reconeixement així com el trofeu del Saló Nacional de Literatura i Art “Rotonda Propilor Aprinsi”, a la seva relació amb escriptors i poetes romanesos als quals ha cedit les fotografies de les seves obres.
Ara el ceramista jesusenc té moltes ganes acabar “unes gestions burocràtiques” per poder recuperar la seva relació amb el fang. “L’estic enyorant i esperant perquè ara no tinc temps de tocar-lo”, afirma.
Sembla que aquesta aturada s’acabarà aviat perquè “ja estic pensant un quadre de 2 metres quadrats per a la Biennal de Corbera d'Ebre que es farà el proper mes d’abril”, anuncia molt satisfet.

diumenge, 19 de febrer del 2017

Dos nous premis concedits a Romania

A punt d’acabar l’any 2016 se m’ha concedit una nova distinció a Romania. Es tracta del Premi “NISTE TARANI”. A nivell informatiu també hem trobat la web on es parla del premi que m'acaben d'atorgar, de l’organització, fotos dels actes, revistes, vídeo on s’anuncia als premiats, etc. : http://fundatianistetarani.ro/comunicat-premiile-nationale-anuale-ale-fundatiei-niste-tarani-pentru-anul-2016/
En l’apartat d’Arts plàstiques hi ha dos premis, un per a un pintor i l’altre per a mi. Al nostre hi diu exactament: Ceramistului catalan JOAN PANISELLO I CHAVARRIA pentru opera sa remarcabilă, în acelaşi timp identitar catalană şi cu o acută rezonanţă contemporan europeană La seua traducció: Al ceramista catalán Joan Panisello Chavarria por su notable obra, tanto de índole catalana como de aguda resonancia contemporánea europea.

Aquest premi ve a sumar-se a un altre trofeu que ja ens van entregar personalment a la primavera, dintre del Saló Nacional de Literatura i Art “ROTONDA PLOPILOR APRINSI”, celebrat a Vâlcea, en la seua sisena edició.  En aquell moment va ser el: Trofeu “CERURILE OLTULUI” per a les Arts Plàstiques. 
Llavors el text que explicava el motiu per rebre el trofeu era: Pentru arta de exceptie care a innobilat printr-o magistrala ilustratie, volumele "Regimentul Alb", proza de Ioan Barbu si "Zapada si ochii lupilor", poeme de Coman Sova. La seua traducció: Por el arte excepcional que ennobleció, a través de una magistral ilustración, los libros "El regimiento blanco", prosa, por Ioan Barbu, y "La nieve y los ojos de los lobos", poemas, por Coman Sova.






Sens dubte, el fet d’haver participat com a artista invitat durant sis anys en ART’s CAMP internacionals ha esta valorat en les dues ocasions. De totes formes el que més ha pesat en tots dos premis ha estat la meua disposició de col·laborar en escriptors i poetes romanesos cedint-los fotos per a poder il·lustrar els sis llibres que s’han editat els darrers dos anys a Romania amb fotos d’obres ceràmiques nostres