diumenge, 13 de maig del 2012


Xalar


Joan Panisello, ceramista
L’acció de xalar és una de les més positives de la vida. L’acció de xalar allarga la vida quantitativament i qualitativa. L’acció de xalar es pot practicar de forma individual o col·lectiva. La vida està pensada per a xalar al màxim. La paraula xalar sona a música celestial. Qualsevol acció fetaxalant magnifica el resultat. La paraula  xalar és una de les que faig servir més sovint en la conversa habitual. Una persona que  xala habitualment positiva el seu entorn, en tots els àmbits. La meua meta és  xalar 24 hores al dia… i tot sovint m’hi apropo.

LA PARAULA MÉS BONICA

Es tracta d’una iniciativa del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (Consorci per a la Normalització Lingüística) i que compta amb el suport de amb el suport del URV Campus Extens Antena Cultural Tortosa, l’Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, la Fira Literària Joan Cid i Mulet de Jesús, la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d'Ebre, la Biblioteca Marcel•lí Domingo de Tortosa i Ràdio Tortosa.


En què consisteix? Doncs en que vosaltres ens digueu quina és la vostra paraula preferida del vocabulari ebrenc i ens expliqueu el perquè. És una bona iniciativa per a no deixar que es perdi el nostre parlar i coneguem la bellesa de les diferents variants que podem trobar a les Terres de l’Ebre. Com ho podeu fer? Doncs el CNLTE ha establert diversos punts amb urnes per a realitzar les vostres aportacions. Del 7 al 31 de maig, en podreu trobar una a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Només heu d’omplir la butlleta amb la paraula i la vostra explicació. En aquest web podeu veure les aportacions d’algunes personalitats ebrenques: 

http://blocs.cpnl.cat/laparaulaebrencamesbonica/.