diumenge, 14 de febrer del 2010

Visita al taller-exposició de Joan Panisello.

(Aquest text ha estat escrit per professors de l'Escola de Jesús, participants en el projecte Comènius)

La setmana del 8 al 14 de febrer un grup de mestres de Finlàndia i Turquia van estar visitant l’Escola Daniel Mangrané de Jesús amb motiu d’un projecte Comènius, que promou l’intercanvi de professorat entre països d’Europa i facilita que l’alumnat de les diferents escoles pugui treballar conjuntament una sèrie d’activitats mitjançant les noves tecnologies.

Una de les activitats a realitzar va ser donar a conèixer mitjançant una presentació en diapositives a diversos personatges famosos de l’entorn. Per part de l’escola de Jesús es va escollir Antoni Gaudí, el Terrer Roig i Joan Panisello. Aquest darrer va visitar el centre, l’alumnat va escoltar les seves explicacions sobre la seva obra, el van entrevistar i es van fer tot un seguit d’activitats entorn de la seva figura humana i com a ceramista. El dia 10, aprofitant que els convidats d’altres països estaven a Jesús, varem apropar-nos per conèixer personalment a Joan, qui ens va obrir les portes de casa seva, del seu taller i de les seves exposicions permanents. No cal dir que el professorat va quedar encantat amb la visita, ja que l’havien treballat al seu país amb l’alumnat, i després poder-lo veure realment a casa seva i en persona va ser tot un esdeveniment per a ells i elles.

Només ens resta agrair novament a Joan la seva amabilitat, vitalitat i disponibilitat a col·laborar en tot allò que des de l’escola se li ha demanat i que ara hi haurà països com Finlàndia i Turquia on la seva obra i la seva trajectòria serà coneguda per l’alumnat dels diferents llocs i tota la comunitat educativa, al mateix temps que l’alumnat del nostre poble ha pogut també gaudir de la seva presència a les aules i conèixer millor la seva obra.