diumenge, 17 de juny del 2018

SOCARREL a Moissac. Occitània. França

El dissabte 16 de juny de 2018 una representació ebrenca hem representat a Moissac (França), acompanyats d’un músic belga, tres veus occitanes i un ballarí barceloní, la creació SOCARREL, de la mà de Roberto Olivan. Més informació al catàleg.
Una plaça al centre de la vila, al costat del mercat, davant del Hall de París i a 80 metres de la molt famosa abadia i claustre romànic de Moissac, van ser el lloc escollit per l’Ajuntament per fer la primera actuació, al matí. La gent que coneixia l’acte ha vingut expressament per veure’l i molta de la que anava al mercat i a la fira de productes del camp, situada al costat mateix,  han pogut gaudir de l’espectacle a l’aire lliure.


Per la tarda hem pogut repetir l’actuació en un poble proper, Saint Nicolas de la Grave,  depenent de Moissac. També en front de l’abadia i amb un públic que ha omplert l’aforament previst per l’Ajuntament i que s’ha sentit tant identificats el l’actuació...que els li ha costat molt acabar els aplaudiments. Per acabar ens han fet una entrevista parlada en occità, molt proper al català. 
Una setantena d’actes s’han repartit al llarg de 12 dies sota el lema:  “22è Festival de les veus, dels llocs...dels mons”. Moissac, capitat i onze pobles del voltant, de han estat els que han pogut gaudir d’aquest espectacles. L'ajuntament no ha escatimat en publicitat: gran catàleg de tots els espectacles, tríptics, enganxines, macrocartells, estoretes de taula als bars i restaurants...i un llarg etc.
Per mi ha estat un viatge de retrobament. Fa 57 anys que vaig anar per primera vegada a aquesta regió del Tarn et Garonne per tenir-hi un oncle exiliat i la seua família. Entre els molts indrets que em van fer conèixer va estar la vila de Moissac. Després he repetit el viatge en diverses ocasions.