diumenge, 19 de febrer del 2017

Dos nous premis concedits a Romania

A punt d’acabar l’any 2016 se m’ha concedit una nova distinció a Romania. Es tracta del Premi “NISTE TARANI”. A nivell informatiu també hem trobat la web on es parla del premi que m'acaben d'atorgar, de l’organització, fotos dels actes, revistes, vídeo on s’anuncia als premiats, etc. : http://fundatianistetarani.ro/comunicat-premiile-nationale-anuale-ale-fundatiei-niste-tarani-pentru-anul-2016/
En l’apartat d’Arts plàstiques hi ha dos premis, un per a un pintor i l’altre per a mi. Al nostre hi diu exactament: Ceramistului catalan JOAN PANISELLO I CHAVARRIA pentru opera sa remarcabilă, în acelaşi timp identitar catalană şi cu o acută rezonanţă contemporan europeană La seua traducció: Al ceramista catalán Joan Panisello Chavarria por su notable obra, tanto de índole catalana como de aguda resonancia contemporánea europea.

Aquest premi ve a sumar-se a un altre trofeu que ja ens van entregar personalment a la primavera, dintre del Saló Nacional de Literatura i Art “ROTONDA PLOPILOR APRINSI”, celebrat a Vâlcea, en la seua sisena edició.  En aquell moment va ser el: Trofeu “CERURILE OLTULUI” per a les Arts Plàstiques. 
Llavors el text que explicava el motiu per rebre el trofeu era: Pentru arta de exceptie care a innobilat printr-o magistrala ilustratie, volumele "Regimentul Alb", proza de Ioan Barbu si "Zapada si ochii lupilor", poeme de Coman Sova. La seua traducció: Por el arte excepcional que ennobleció, a través de una magistral ilustración, los libros "El regimiento blanco", prosa, por Ioan Barbu, y "La nieve y los ojos de los lobos", poemas, por Coman Sova.






Sens dubte, el fet d’haver participat com a artista invitat durant sis anys en ART’s CAMP internacionals ha esta valorat en les dues ocasions. De totes formes el que més ha pesat en tots dos premis ha estat la meua disposició de col·laborar en escriptors i poetes romanesos cedint-los fotos per a poder il·lustrar els sis llibres que s’han editat els darrers dos anys a Romania amb fotos d’obres ceràmiques nostres