dimarts, 2 de juny del 2015

Joan Panisello, artista del curs 2014-2015 al Col·legi de Remolins (Tortosa)

En començar el curs 2014-2015 me van informar des del Col·legi públic de Remolins que m’havien elegit com a artista seleccionat per a que tots els alumnes del col·legi estudiessen al llarg del curs, coses de la meua vida i de la meua obra, a partir de llibres, catàlegs i informació molt abundant que hi ha a la meua web i al meu blog.  
Per poder facilitar la labor, es van preparar al centre, quaderns amb fulls impresos per treballar molts aspectes de la meua vida i obra. Igualment cartelleres. També els alumnes van treballar al llarg del curs obres fetes en ceràmica, dibuix i pintura, que recordaven diverses etapes de la meua obra artística. Per a tots aquests treballs van adquirir fang vermell clàssic, fangs acolorits, plastilina i pintures de colors per decorar en fred.
El dia 26 de maig va ser a mi un festa. Tornar-me a trobar amb alumnes, que a més a més havien estat motivats al llarg de tot el curs pels seus mestres i tutors, que havien treballat, dibuixat, comentat, escrit, pintat...moltes coses referents al meu món...de veritat que per a mi va ser un gran regal. A més, el fet d’escoltar amb un interès molt alt, tot el que els anava comentat i ensenyant, no deixava de ser un valor afegit per acabar d’animar-me.
La xerrada que els vaig oferir, va estar acompanyada d’un audiovisual i dues obres grans, que van poder veure i tocar. També els varem explicar com s’havien treballat. Aquests detalls pràctics van ser una sorpresa per ells i els va servir per recordar la importància en la vida del fet de ser investigador, de treballar pensant sobre tot en la INNOVACIÓ i en l’EXPERIMENTACIÓ com a eines que obren portes en la vida i són ideals en moments com els que vivim a dia d’avui.
Quatre van ser les presentacions que varem fer, a dos grups per xerrada. Amb cada grup varem adaptar els continguts a les seues edats i tot va funcionar de meravella. Moltes preguntes al final de cada explicació. D’una forma especial al grup dels mes grans que portaven ja una entrevista preparada i que van anar desgranant entre totes i tos.
Des d’aquí gràcies a les companyes i companys professors que portaven als alumnes i que al llarg de tot el curs han anat creant el clima ideal per a que aquest dia resultés força interessant. Gràcies també als alumnes per la seua atenció i interès.

1.- Presentació als dos grups d’alumnes més petits


2.- Presentació als dos grups d’alumnes més grandets 

3.- Presentació als dos grups d’alumnes mitjans



4.- Presentació als dos grups d’alumnes més grans


5.- Exemples de cartelleres treballades pels alumnes


6.- Exemples de treballs referents a la meua biografia


7.- Treballs fets per alumnes molt petits (3 i 4 anys)

8.- Treballs fets per alumnes més granets i amb plastilina.

9.- Treballs fets per alumnes més grans amb fang acolorit (volum)

10.- Treballs fets per alumnes més grans fets amb fang acolorit (murals petits)