dimecres, 21 de maig del 2014

El llibre d’Emigdi Subirats a la contraportada del Diari de Tarragona, EBRE

La periodista Viky Maigí entrevista a l’escriptor Emigdi Subirats entorn al llibre Joan Panisello i Chavarria, resum biogràfic, presentat recentment a diversos pobles i ciutats de les Terres de l’Ebre.

dissabte, 17 de maig del 2014

1r Certamen d’Art # 3 Territoris. El valor de vi i de l’oli a la Cultura Ibèrica




Avui, dissabte, dia 17 de maig, s’ha reunit el jurat del 1r Certamen d’Art # 3 Territoris al Celler Altavins de Batea
La participació d’artistes a aquest primer certamen ha estat nombrosa. Més de 25 obres han estat vistes, estudiades, revisades, apreciades i puntuades per les persones que formàvem el jurat. 
La nostra rebuda per part dels organitzadors ha estat impecable, dintre del celler on hem fet la selecció de les obres i hem escoltat el procés de l’elaboració dels vins, incloent-hi un exquisit tast dels mateixos. La resta del temps hem rebut igualment  tot tipus d'atencions per part dels organitzadors.
Per al proper dia 31 de maig hi ha un ample programa d’actes que inclou la inauguració de l’exposició, l’entrega de premis, conferències, dinar d’inspiració ibèrica, tast de vins i d’olis de la comarca, d’una exquisidesa suprema. En podem donar fe.

Els membres del Jurat hem estat:
Josep Cañada, dissenyador gràfic
Cinta Dalmau, galerista
Joaquim Montclús, escriptor i crític d’art


Revista TERRART. Primavera 2014. Article d’en Joan Panisello.


 El darrer exemplar de la revista TERRART dedica entre altres articles, un corresponent a l’exposició feta, el passat mes de desembre, a la sala d’exposicions de l’ACC de Barcelona, amb obra dels socis i amb el títol: Continuem mirant.


El proper article l’hem escrit nosaltres com a corresponsals de TERRAT a les Terres de l’Ebre, des de fa 4 anys. Aquest ha esta dedicat a l’exposició de Nadal, al Raval de l’Art (Roquetes – Baix Ebre)

dimecres, 14 de maig del 2014

La biografia d’en Joan Panisello es presenta a Jesús

El Sr. Conrad Duran, director de la revista mensual l’ESTEL, publica el comentari referent a la presentació del llibre, editat per ONADA EDICIONS  i escrit pel Sr. Emigdi Subirats: “Joan Panisello i Chavarria”, resum biogràfic, a Jesús.


diumenge, 11 de maig del 2014

Acte de Presentació de la biografia d‘en Joan Panisello a Amposta


La tarda del dia 9 de maig de 2014 es va presentar el llibre, Joan Panisello i Chavarria, resum biogràfic, a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d’Amposta. L’autor del llibre, el Sr. Emigdi Subirats, va explicar el perquè d’aquesta obra i de col·lecció Gent Nostra publicada per l’Editorial Onada de Benicarló. El Sr. Jesús Auré va fer la presentació del llibre i va comentar detalls de la vida del ceramista, alguns relacionats amb Amposta. Joan Panisello va intentar explicar el perquè diversos moments de la seua vida artística i personal li han resultat força positius importants.
El clima familiar i distés de la direcció de la biblioteca, de les persones que varen prendre la paraula i de tots els assistents, va propiciar un ambient força gratificant. Gràcies a totes i a tots.

dimecres, 7 de maig del 2014

Presentació de la biografia d’en Joan Panisello a la Biblioteca d’Amposta


El Sr. Xavier Giner, Director de la revista mensual AKTUAL3, publica la presentació de la biografia de Joan Panisello, obra de l’escriptor Emigdi Subirats, a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d’Amposta.



dilluns, 5 de maig del 2014

Presentació de la biografia d’en Joan Panisello i Chavarria a Amposta


El proper divendres, dia 9 de maig, a les 19.30h de la tarda, es presenta el llibre, Joan Panisello i Chavarria, resum biogràfic, escrit pel Sr. Emigdi Subirats i publicat per Edicions Onada.com. La presentació es farà a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d’Amposta (Montsià). 
Joan Panisello és membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica des de l’any 2013.


diumenge, 4 de maig del 2014

XII edició dels Premis Ramon Calvo (Institut de Deltebre)


El setmanari l'EBRE i la revista TOT PARC es fan ressò de la notícia.

Per veure totes les fotos de l'acte fer clic AQUÍ

La Direcció de l’Institut de Deltebre ha invitat aquest curs a Joan Panisello i Chavarria per a ser el president del jurat i per a presidir l’acte de repartiment dels premis Ramon Calvo al mateix Institut.

L’Institut vol recordar a través d’aquest premi la persona de Ramon Calvo, que fou mestre, director del l'escola Riumar, professor del centre, membre del Consell Escolar, creador de la Casa de Cultura de l’Ajuntament de Deltebre i promotor i impulsor de tot l’àmbit cultural a Deltebre.

Aquest curs celebrem la XII edició dels Premis Ramon Calvo. 
Hi consta de:

   - El premi de cartells: El disseny premiat serà utilitzat per a l´anunci de la convocatòria de l'any següent.
   - El premi d'investigació i recerca: El premis s'adrecen a tots els centres de secundària de les TE i es premien dos categories: modalitat cientificotècnica i modalitat humanistosocial.

Els guanyadors reben una dotació econòmica subvencionada aquest curs per l'ajuntament de Deltebre. ( al díptic, hi posa les quantitats).

El guió de l'acte és:
1. peça de música
2. la directora de l'insti presenta la taula i passa la paraula:1r a Joan Alginet, 2n al director de ST de les TE Toni Marti,  Jose Emilio Bertomeu,  alcalde de Deltebre i desprès qui presideix l'acte i el jurat, el Sr. Joan Panisello i Chavarria, mestre i ceramista.
3. els alumnes exposen el seu treball, aquest curs són: 
Modalitat humanísticasocial:

Històries submergides de Joan Casanova Curto de l'Institut de Deltebre
La Zuda de Sandra Sabaté Turon de l’Institut Joaquim Bau de Tortosa
Modalitat cientificotècnica

La realitat augmentada. Una experiència real al Delta de l'Ebre de Josep Marin Llaó de l’Institut de Deltebre
Raspberry PI - balancing Robot de Eduard Sanfelix Morera de l'Institut Joaquim Bau de Tortosa

Premi Cartells Maria Diaz Ivachkevich de l'Institut Berenguer IV d'Amposta 

4,  Peça de música i els tribunals decideixen els guanyadors/es,
     5. Entrega de premis.
     6. Acomiadament 
     7. Peça de música i pica- pica.


Per veure totes les fotos de l'acte fer clic AQUÍ











dissabte, 3 de maig del 2014

XIV TROBADA D’ARTISTES I ESCRIPTORS AL MONTSIÀ


Un cop més, el dinamitzador cultural ampostí Robert Rallo ens ha ofert una nova jornada de relax, de cultura, d’esbarjo i de retrobament d’artistes. Pintors, escultors, ceramistes, dibuixants, dissenyadors, poetes, escriptors, músics...ens hem trobat novament per l’hemidelta dret en una jornada lúdica, amb un temps totalment primaveral i amb unes ganes grans de passar-ho bé. I a fe de Déu que ho hem aconseguit.
A continuació hi ha el text del correu que ens va enviar el Sr. Rallo fa un parell de mesos amb la programació per avui. Realment tot el previst s’ha pogut complir, això sí, amb un retard de la previsió inicial degut a l’hora d’obertura oficial del Museu de la Mar de l’Ebre. La fi del dinar i de la sobretaula ens ha arribat a les sis de la tarda. 
Per acabar la jornada molts de nosaltres hem anat a veure l'exposició de la companya pintora Manolita Argentó que presentava olis i escultures a la sala d'exposicions de la Fundació Catalunya-La Pederera a Amposta. 
Una jornada per a recordar. De part de totes i tots, moltes gràcies Robert Rallo.

Benvolguts amics/amigues
                                               com passa el temps!. Un altra vegada al davant de l'organització de la que serà la “XIV TROBADA D’ARTISTES I ESCRIPTORS AL MONTSIA”, que tindrà lloc el proper dia 3 DE MAIG, i que es farà sota el següent programa: 
A les 9,00 hores.- Rebuda dels assistents al vestíbul de l'Ajuntament, entrega de credencials i esmorzar.
A les 9,30 hores.- Recepció al Saló d'Actes del propi Ajuntament per part del senyor Alcalde amb paraules de benvinguda. Seguidament entrega als assistents d’un record de la trobada.
A les 10,30 hores.- En autocar, ens desplaçarem a Sant Carles de la Ràpita on visitarem el recentment inaugurat Museu de la Mar de l’Ebre. Visita guiada. 
Tot seguit, amb vaixell, anirem a la Punta de la Banya on ens delectaran amb una degustació dels exquisits musclos del Delta i copa de cava, al “Xiringuito”. Amb el mateix vaixell gaudirem del que es una experiència única: passejada per tota la Badia dels Alfacs (Punta de la Banya, Galaxo, Salines de la Trinitat, Torre de Sant Joan, Poble Nou  i muscleres).
A les 13,30 hores.-   En autocar, ens desplaçarem al Poble Nou del Delta per dinar al restaurant “Can Paquita”. Després de dinar podrem visitar l’església i campanar del poble.  El mirador del Campanar es el lloc més elevat de tot el Delta de l’Ebre i, per tant, el millor dels “miradors”.
Sobre les 16,00 hores, en autocar regrés a Amposta, donant per acabada la Trobada 2014.
Col·laboren en la Trobada: Ajuntament d’Amposta i Sant Carles de la Ràpita, Museu de les Terres de l’Ebre, Departament de Cultura, Càmara Arrossera i Fundació Catalunya La Pedrera. Organitza Foment d’Art i Cultura Amposta. 
PLACES LIMITADES.- Inscriure’s fins el 20 d’abril al telèfon  977.700741 (Sr. Rallo). PREU PER ASSISTENT 35 €UROS –TOT INCLOS- |ULL... PLACES LIMITADES¡
                        Salutacions ben cordials