divendres, 1 de novembre del 2013

Els alumnes de 1r d'ESO de l'Institut Escola Daniel Mangrané, visiten a Joan Panisello



I-E Daniel Mangrané visita Joan Panisello , amb motiu del seu ingrés a l'Acadèmia Internacional de Ceràmica
L'artista jesusenc Joan Panisello ha obert les portes de la seva casa als alumnes de 1º d'ESO de l'Institut Escola Daniel Mangrané. Recentment nomenat membre de l'Acadèmia Internacional de la Ceràmica, i preparant ja la seva nova col·lecció, el ceramista va narrar als alumnes els seus secrets, les etapes de la seva obra i la seva il·lusió per seguir creant i innovant.
El que és mestre segueix sent mestre, i així ho va demostrar Joan Panisello. Va captar de seguida l'atenció dels joves, i de forma amena i didàctica, va explicar als alumnes les diferents etapes per les quals ha passat la seva obra. Des de les primeres obres tradicionals, a una segona etapa asimètrica, fins a les més innovadores en les quals va experimentar, per exemple, amb la tècnica coreana del Rakú.
La visita es va iniciar a les seves sales d'exposició. D'allí, al taller, on l'artista va ensenyar els seus centenars de mostres de colors i va explicar el funcionament dels forns amb els quals elabora les seves peces. Fomentant en tot moment la participació dels alumnes, Joan Panisello va contestar a totes les preguntes, professionals i personals, que li van plantejar els alumnes.
Per concloure la visita, els alumnes del Taller de premsa de l'Institut Escola, van realitzar una entrevista a l'artista que publicaran en el diari i diferents blogs del centre.