dissabte, 2 de novembre del 2013

AMBASADOR DE CALIMANESTI - JOAN PANISELLO CHAVARRIA

El regidor de l’ajuntament de Calimanesti, l’Enginyer Mircea Stanculescu, empresari de la construcció a Romania i a Espanya, ha agraït en un programa de televisió i en una reunió amb mandataris de l’Ajuntament la meua labor d’ambaixador de Calimanesti per les vegades que davant la premsa i els mitjans de comunicació espanyols he parlat molt positivament de les activitats que hem fet diversos estius en el marc dels ART CAMP internacionals que allí s’hi celebren, combinats també i coincidint amb les dates en altres ART CAMP nacionals de teatre i arts escèniques. També ha aprofitat per a anunciar la meua distinció recent en ser acceptat com a membre de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica.

Buna ziua, Asa cum am prezentat si in ultimul articol cu dezbaterile ultimei sedinte de consiliu local, revin cu un material prin care sa scot mai mult in evidenta succesul meritat, obtinut de prietenul nostru Joan Panisello Chavaria, artist de talie mondiala cu

 nenumarate premii, ultima sa dinstinctie fiind aceea de Membru al Academiei Internationale de Ceramica, cu sediul la Geneva care are in componenta sa 542 de mebri din 53 de tari.


 Pe langa faptul ca ne face deosebita placere sa-l avem alaturi la fiecare editie a “Taberei Internationale de Pictura Vlaicu Ionescu” organizata in orasul nostru, Joan Panisello incearca sa duca mai departe, peste hotare, numele orasului nostru, al tarii noastre, obiceiurile si traditiile, bogatiile mirifice pe care domnia sa le-a gasit pe aceste meleaguri de care este profund legat si indragostit. Tocmai de aceea l-am denumit metaforic, “Ambasador de Calimanesti” pentru ca oriunde merge, fie ca in Spania, fie in tari de pe tot globul, impresioneaza facand amintire si de micuta statiune de pe malul Oltului, perla a statiunilor valcene. Cuvintele sale frumoase despre toate acestea le regasim in presa spaniola si internationala, posturi de radio si televiziune precum si pe blogurile sale pe care le notez mai jos: www.panisello.net ; www.panisello.net/bloc “STIMATI PRIETENI, Imi face deosebita placere sa va comunic ca zilele trecute am primit unul dintre cele mai mari premii din cele 24 care le-am obtinut in cariera mea, acela de membru al Academiei Internationale de Cerámica con sediul in Geneva (Elvetia) . Este cea mai inalta dinstinctie pe care o poate primi un artist ceramist la nivel mondial. Acest lucru ne va deschide multe porti si oportunitati de promovare culturala in spatiul international atat pentru tara mea cat si pentru Romania, in special pentru orasul Calimanesti. Trebuie sa recunosc ca acest lucru nu ar fi fost posibil fara sprijinul si ajutorul dumneavoastra, fara ospitalitatea si devotamentul de care ati dat dovada in gazduirea unor asemenea evenimente si promovarea lor la scara internationala. In zilele urmatoare voi avea noi intalniri cu presa, posturi de televiziune si radio unde voi face cunoscute tóate aceste lucruri. In continuare ca si pana acum, voi posta pe blogul personal tóate aceste aparitii, unde veti regasi de fiecare data si relatari despre orasul Calimanesti. In incheiere vreau sa multumesc tuturor factorilor implicati in organizarea Taberei Internationale de Pictura “Vlaicu Ionescu”, Consiliului Local Calimanesti, actualului primar Dr. Florinel Constantinescu, fostului primar Ing. Ilie Amuzan, Domnului viceprimar Vasile Scirlea, Dnei Mihaela Dobrescu, Dra Fenia Driva si altora, pentruca impreuna ati contribuit la castigarea acestui mare premiu,nu este numai al meu ci si al dumneavoastra.” Salutari cordiale Joan Panisello Chavarria Va atasez mai jos mesajul sau: