dissabte, 23 de novembre del 2013

Activitats ACC (Associació de Ceramistes de Catalunya) novembre 2013

Cloenda de l'exposició Lumineuse expérience, al Musée National Adrien Dubouché, de Limoges. 
Si la inauguració de l'exposició de porcellana al Musée National Adrien Dubouché, de Limoges el dia 24 del passat mes de maig ja va ser un èxit notable de públic assistent, a part de les atencions que es van rebre per part de la Direcció del Musée i de les autoritats del Limousin, ens podem felicitar doblement vistos els resultats obtinguts en la cloenda de l'exposició el passat dia set d'octubre. 

Durant els més de quatre mesos que va durar l'exposició es va rebre, segons ens informaven la Direcció del Musée, un nombre important de visitants i en alguna ocasió, per precaució, degut a la delicadesa de les obres, s'havia hagut de regular l'entrada de públic.

La revue de la céramique et du verre, en el seu número 192 de setembre-octubre, publica un esplèndid resum de l'exposició. Une des salles d'exposition temporaire du musée accueille plus de 80 oeuvres en porcelaine, confrontation amicale et complémentaire entre les expressions variées de 38 céramistes catalans installées au centre de la salle et entourées des porcelaines lumineuses de 24 céramistes français. Així comença l'article, que elogiava més endavant la diversitat de les obres, l'exquisidesa dels esmalts, les cristal.litzacions i transparències, els motius vegetals i refinats de les peces, finalment, una lloança de les obres exposades. 

Felicitats, doncs, a tots els socis que hi van participar i felicitats especials per a Jordi Marcet i Rosa Vila Abadal donat que la seva obra "Cylindre dactylographié" va ésser escollida pel propi Musée per formar part del seu fons patrimonial.
Obres: "Cel estelat 1" i "Cel Estelat 2". Obres amb les que participava Joan Panisello.