divendres, 20 de maig del 2011

Visita a CERCO, La Fira de Ceràmica Contemporània

El dia 27 de maig, el professor de ceràmica de l’Escola d’Arts i Oficis de Tortosa, El Sr. Xavier Pino, organitza com en anys anteriors la visita a CERCO, a Saragossa i Muel.
Alumnes de ceràmica de la susdita escola i altres ceramistes invitats assistim a l’esdeveniment. Un dia magnífic per l’organització tan acurada i pel grapat d’exposicions que hem pogut veure.
Aquí teniu algunes fotos i el programa.













dijous, 19 de maig del 2011

IV Trobada d’Escoles en Xarxa de secundària a Tortosa

Podeu fer clic AQUÍ per veure el bloc de Vilaweb i Òmnium Cultural on es poden llegir més notícies entorn a les activitats que s'han fet a Tortosa el dia 19 de maig referents a la trobada: ESCOLES EN XARXA. Noves notícies fent clic AQUÍ.
També hem penjat, a posteriori, les notícies de premsa aparegudes entorn a aquesta trobada i que podeu veure a continuació.




Aquest matí, el poble de Jesús també s’ha sumat a la Trobada d’Escoles en Xarxa. Un grup d’alumnes acompanyats per dues professores i per la Presidenta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre, Sra. Dolors Queralt, han vingut, tal com estava programat, al taller de ceràmica que tenim als afores de Jesús.
Al llarg d’uns 90 minuts hem compartit explicacions, preguntes, fotos, gravacions, treballs en fang, obres ceràmiques clàssiques, asimètriques, de ra-kú, de la col·lecció “Binomi Arbre-Home”, de la col·lecció “OVNIS en Família”, murals de moltes mides, forns de diversos tipus, laboratori ceràmic, balances, mostres de colors, centenars de productes per fabricar els esmalts, corrons, plaques d’escaiola per reproduir motllos, dissenys i un llarg etc.
L’atenció dels visitants ha estat a l’alçada de la trobada. Preguntes i respostes es creuaven en totes direccions, amb naturalitat i alegria. Com a persona, com a mestre, com a pare, com a ceramista i com a ciutadà, he intentat afegir a les explicacions tècniques, alguns consells i principis que convé portar incorporats en la vida que s’obre a aquests joves que ens han visitat, a fi de poder gaudir millor de la vida i tenir més facilitats en la incorporació al món del treball.
Ha estat un plaer per a mi poder compartir aquesta estona amb ells i les professores que els acompanyaven. Em feia goig que aprenguessen alguna cosa, si era possible, i per damunt de tot que s’ho passesen bé, que xalessen, que gaudissen del moment. Gràcies a tots i a totes per deixar-me intentar-ho. Ha estat un vertader plaer.



dilluns, 9 de maig del 2011

Prolongada l’exposició TRESORS DEL BOSC

Ahir dia 8 de maig estava previst que s’acabés aquesta exposició. En vista de l’èxit de la darrera setmana, la direcció de la Galeria i nosaltres hem decidit mantenir-la oberta al públic una setmana més, just fins al proper diumenge, dia 15 de maig.
Horari d'obertura al públic: De dilluns a dissabtes de 9.30 a 13.30 pel matí i de 17 a 20.30 per les tardes. Els diumenges obert de 12 a 14h.
Us afegim una de les 22 fotos que acompanyen a les obres, per facilitar als assistents alguns dels secrets que emprem en les cuites. Ja veieu que aquesta foto és molt i molt “especial”.
Si feu clic aquí podeu veure 90 fotografies d'obres que s'exposen a la mostra TRESORS DEL BOSC

diumenge, 1 de maig del 2011

TRESORS DEL BOSC a la premsa escrita

En data 12 d’aquest mes d’abril publicàvem el ressò de l’exposició davant dels mitjans de comunicació: 8 entrevistes a la ràdio, 5 noticies de premsa escrita, 10 notícies en premsa digital i tres entrevistes en televisions.
Avui posem les 6 notícies de premsa escrita.