dilluns, 18 d’abril del 2011

Premis MICRO OBERT I MICRO TANCAT

El perquè dels guardons que hem preparat per al Col·legi de Periodistes.

La carxofa, que en argot periodístic és com s'anomena el micro, és el tema central del treball.

Al guardó MICRO OBERT li hem posat el botó superior en color vermell recordant que en les entrevistes als estudis de gravació, la bombeta vermella indica: entrevista real, gravació, preguntes i respostes... ACCIÓ.
També li hem posat un color lluminós al fons del quadre, ja que si s’està treballant, la llum està encesa, hi ha vida als estudis, els llums estan oberts...el periodista pregunta i la persona entrevistada respon.
També el color del marc en el cas del MICRO OBERT és de color blanc.

Al guardó MICRO TANCAT li hem posat el botó superior en color negre, recordant que en les entrevistes als estudis de gravació la bombeta negra o apagada indica que NO hi ha entrevista, que no hi ha gravació, que no hi ha respostes, que no hi ha ACCIÓ. El periodista pregunta però la persona entrevistada no respon.
També li hem posat un color gris al fons del quadre, ja que si no hi ha gravació, els llums estan apagats, no hi ha vida als estudis...el color dominant és el GRIS
També el color del marc en el cas del MICRO TANCAT és de color negre.

Per descomptat la carxofa, és exactament igual en els dos guardons ja que els periodistes posen el mateix interès en fer les preguntes a tothom que entrevisten.


Premis MICRO OBERT i MICRO TANCAT 2010 entregats el 19-04-2011.
A continuació estan els comentaris apareguts al Diari de Tarragona Ebre, al setmanari LA VEU DE L'EBRE i al diari EL PUNT i al quinzenal l'estel






Instal·lació feta amb els guardons MICRO OBERT i MICRO TANCAT d’enguany i dels quatre anys propers.


Premis MICRO OBERT i MICRO TANCAT 2010 entregats el 19-04-2011.


A partir d'enguany els guardons MICRO OBERT i MICRO TANCAT, concedits pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, demarcació Terres de l’Ebre, estan preparats pel ceramista Joan Panisello. El guardó MICRO OBERT es concedeix a la persona, entitat, organisme, institució... que més facilitats ha donat a la premsa a l'hora de respondre a les preguntes que se li formulaven. El guardó MICRO TANCAT es concedeix a qui menys informació ha donat a la premsa.
L'ex-director dels serveis territorials del DAR a les Terres de l'Ebre, Antoni Espanya, i l'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, han rebut aquest dissabte al matí els premis Micro Obert i Micro Tancat, respectivament. L'ampostí ja havia estat a punt de guanyar el premi en les últimes edicions del Micro Obert. En canvi, en el cas del Micro Tancat, l'alcalde d'Ascó ha trencat una dinàmica que durava dos anys, pel fet que els guardonats no passaven a recollir el premi de càstig.

L'autor dels guardons explica el sentit de les obres.

L'autor dels guardons, Sr. Joan Panisello, amb els guardonats, Sr. Antoni España i Sr. Rafel Vidal

Més informació de l’acte als blogs:

Comentari de l’acte al Diari de Tarragona Ebre