dilluns, 25 d’abril del 2011

1. Cap de setmana al Matarranya 2. St. Jordi a la Llibreria Serret 3. Conferència del Sr. Jesús Ávila i presentació de l’exposició TRESORS DEL BOSC

Del 22 al 24 d’abril hem gaudit un cop més de la comarca germana del Matarranya. La carretera que passa per Prat de Compte i Horta de Sant Joan ha quedat una meravella, comparada amb la que ens ha tocat viure abans de les obres. Vall-de-roures, aquest Divendres Sant era una vertadera festa. Hi havia gent per tot arreu. L’atractiu de la ciutat va en augment. I és que s’ho mereix per la seua història, pel seu patrimoni històric, per la seua naturalesa i per damunt de tot, per la seua gent.
La Fonda la Plaza va ser el nostre lloc d’estada. Aquí el caliu i l’ambient familiar està garantit. Les vistes al riu i al centre històric no tenen preu. I tot el personal de la fonda, un cop els tractes per primera vegada, ja no els pots oblidar; són com una segona família. El menjar: natural, fresc, autèntic...i abundant. Per satisfer els millors paladars.
El Sr. Octavi Serret ens va oferir al Sr. Jesús Ávila Granados i a mi la possibilitat de signar llibres el dia 23, Sant Jordi, a la seua llibreria SERRET. I poder acceptar i viure aquesta experiència és un plaer digne de ser compartit. Veure passar unes 600 persones en un dia, amb una densitat de 30 persones de promig a dintre de la llibreria, esperant minuts al carrer per no poder entrar, fent diverses cues per a pagar i emportant-se llibres, molts de llibres...és una finestra oberta a l’esperança, allò que els polítics en diuen ”brotes verdes”...però això us garanteixo que, més que “brotes” els que allí es viu són boscos sencers de “BROTES VERDES”. Allí es viu una autèntica ANTICRISI. Mai he vist una llibreria amb més activitat positiva que aquesta. Per la tarda, va ser la nostra estimada Montse Castellà qui ens va acompanyar i delectar amb la seua música, ja que va presentar el disc GÈMINIS. A l’endemà diumenge signava llibres Marc Serena. Dijous abans la Francesa Aliern i Jesús Tibau...tot un riu d’escriptors que gaudeixen del privilegi de comptar amb la complicitat de la Llibreria Serret.
A les 7 de la tarda, Jesús Ávila i Joan Panisello van fer dos parlaments a l’Hotel el Castell. El primer per parlar dels templaris i jo mateix per parlar del meu recorregut artístic, el que queda reflectit en el llibre-catàleg que em va editar el Ministeri de Cultura, amb motiu de l’exposició retrospectiva i itinerant que em va oferir l’any 2008. També vaig comentar i mostrar algunes obres de TRESORS DEL BOSC, l'actual exposició que tinc ara a la GALERIA DEL QUADRE de Tortosa, fins al dia 8 de maig. La conferència del Sr. Ávila va quedar enriquida gràcies a donar la paraula a l’expert Sr. Miguel Giribets que va acabar d’arrodonir la tarda amb experiències pràctiques entorn a indrets màgics de la comarca del Matarranya. Entre els assistents interessats en el tema hi havia un parell de joves del Mas de la Matas, Pedro Gasión i Sergio Solsona amb qui varem compartir taula u tertúlia i que van acabar d’enriquir el dia. Es aconsellable veure el seu blog. L’amic Joan Ferré Verge d’Amposta també ens va acompanyar i va fer constar aquests actes al seu blog LA VIA AUGUSTA. Tota una tarda i un cap de setmana per a recordar.





Processó de Divendres Sant pels carrers i ponts de Val-de-roures

La Llibreria Serret de Val-de-roures plena de gom a gom tot el dia de Sant Jordi 2011. Un espectacle digne de veure i de viure. Hi ha molts programes de televisió que no arriben a la sola de la sabata a l'espectacle de veure gent comprant llibres a aquesta llibreria qualsevol cap de setmana de l'any. Enhorabona Octavi Serret i Sra.

L'escriptor Jesús Ávila, la cantautora Montse Castellà i el ceramista Joan Panisello, sigant llibres i CD's a la Llibreria Serret.

Els periodistes i escriptors Jesús Ávila Granados i Marc Serena, el ceramista Joan Panisello i la Sra. Carme Sabaté, Directora de l'hotel La Parada del Compte, a la Llibreria Serret de Val-de-roures

Conferencia sobre els templers pel Sr. Jesús Ávila.

Presentació de l'exposició TRESORS del BOSC per part de Joan Panisello.

Intervenció del Sr. Miguel Giribets.

Dinar a la Fonda la Plaza.