dimecres, 29 de desembre del 2010

Revista TERRART Nº 37

El darrer exemplar de la revista TERRART (113 planes), publicat per l’ACC, Associació de Ceramistes de Catalunya, dedica un espai considerable al Modernisme Català. Magnífic treball per part dels articulistes i dels fotògrafs.
Reproduïm en aquest espai del nostre blog:
1.- El comentari de l’exposició col·lectiva en la que varem participar, “CRISI, MOTIU PER A CREAR?”.
2.- Igualment l’article que hem preparat i dedicat al nou espai d’exposicions de Tortosa: TALLER CINTA DALMAU.
3.- També el comentari que dedica a la revista a la nostra exposició a l'ADNEC de la capital des Emirats Àrabs, Abu Dhabi, el passat mes d’abril








dijous, 16 de desembre del 2010

Binomi Arbre-Home 2010-1011

La segona quinzena d’octubre la varem dedicar a fer dibuixos de futures escultures de la col·lecció BINOMI ARBRE HOME. Un cop hi havia 30 dissenys en varem seleccionar tres. Després passarem aquests dibuixos a mida 40 x 85 cm. aproximadament, sobre paper d’embalar. Més endavant vingueren les preparacions de les planxes de fang refractari sobre teixits de lona dura, ajudant-nos de la laminadora. Acabades les planxes, eren embolicades en plàstic per evitar l’enduriment del fang. La segona quinzena de novembre varem poder fer el treball de camp en les tres escultures previstes i dissenyades.
En aquest mateix bloc i en data 26 de novembre varem explicar tot el procés fet en contacte directe amb les oliveres mil·lenàries.
A continuació, i al nostre taller, hem fet tots els passos per corbar les planxes de fang, després enganxar-les amb barbotina, més endavant preparar i enganxar-hi la base, enllestir l’acabat intern abans de soldar la base, enllestir l’acabat extern abans que endurisca el fang, fer-hi la signatura exterior amb un petit motllo, mes endavant fer-hi la signatura a la base, deixar eixugar l’obra i esperem a finals de gener o primers de febrer poder fer les cuites a 1280 – 1300ºC aproximadament. Esperem poder mostrar més fotos en acabar el treball.
A continuació es poden veure algunes fotos del procés que també ha estat filmat per L’EBRE TV


















dimecres, 15 de desembre del 2010

Presentació de la revista MANÇANES I PATAQUES i inauguració de l’exposició BINOMI ARBRE HOME A LES TERRES DE L’EBRE.

El dissabte dia 11 de desembre es va presentar a la Fundació El Solà de la Fatarella la revista MANÇANES I PATAQUES. A continuació es va inaugurar l’exposició BINOMI ARBRE HOME A LES TERRES DE L’EBRE de Joan Panisello. Per acabar es va projectar la pel·lícula “Ríos i Mareas” sobre el treball de l’artista Andy Goldsworthy.








divendres, 10 de desembre del 2010

Inauguració a París

El dimarts 7 de desembre, i en el marc de les Novenes Jornades Andorranes, s’ha impartit al Centre d’Estudis catalans de París, la conferència “ART CAMP, un projecte Andorrà de diversitat cultural”. En el mateix acte s’ha inaugurat l’exposició d’obres fetes al mes de juliol d’aquest any a Ordino, en el marc de l’ART CAMP 2010 i amb participació d’artistes des cinc continents.
Aquests acte han rebut el suport de la Directora del Centre d’Estudis Catalans de la Universitat París-La Sorbona i de l’Ambaixador del Principat d’Andorra.




dijous, 9 de desembre del 2010

Presentació revista d’art MANÇANES I PATAQUES. Inauguració exposició BINOMI ARBRE HOME

El dia 11 de desembre, a les 19h. i a la Fundació el Solà de la Fatarella, es farà la presentació del Nº 3 de la magnífica revista d'art "MANSANES I PATAQUES" editada cada dos anys a la Terra Alta. Hi seran presents, entre d'altres, el seu director, el pintor Josep Cañada, dinamitzador cultural afincat a Corbera d'Ebre, la fotògrafa Magda Zaragoza i Joan Panisello. En document adjunt afegim la portada de la revista.
Amb aquest motiu i tenint en compte que la portada i set planes interiors de la revista que es presenta estan dedicades a la col·lecció d'escultures BINOMI ARBRE HOME A LES TERRES DE L'EBRE de Joan Panisello, també s'inaugurarà dintre del mateix acte una exposició d'escultures d'aquesta col·leccio fetes a les quatre comarques ebrenques, moltes de les quals surten fotografiades a la revista que es presenta. Igualment acompanyaran a l'obra una col·lecció de fotografies del procés d'execució de les obres presentades.
En data 17 de juliol d’aquest mateix any ja varem publicar en aquest mateix blog la portada de la revista, l’índex i les 7 planes de la revista que demà es presenta, dedicades a la col·lecció BINOMI ARBRE HOME.
L’exposició es podrà veure fins e dia 11 de gener de 2011.
Horaris: Dimarts, dijous i dissabte de 9,30 a 13,30h. Dimecres i divendres de 16 a 20h