dilluns, 27 de setembre del 2010

ART CAMP 2010 a l’INFORMATIU JESUSENC

La revista mensual del meu poble de Jesús dedica un comentari a la nostra estada a Andorra amb motiu de l’ART CAMP 2010.
Conté abundants explicacions i detalls fonamentals de la important trobada internacional d’artistes a Ordino, Andorra, el passat mes de juniol.



dimarts, 14 de setembre del 2010

Més fotos RA-KÚ 2010

Aquí tenim més fotos d’una nova sessió de ra-kú d’aquest estiu. En aquest cas el fotògraf és un dels ja consagrats de fa molts anys a les Terres de l’Ebre, l’amic Mariano Cebolla. Especialista en fotografia de natura, gran coneixedor dels temes de flora i fauna del Delta de l’Ebre, lloc on viu i treballa. Amant dels Ports i autor de diversos llibres esplèndids.

















dilluns, 13 de setembre del 2010

Crisi, motiu per a crear?





A la sala d’exposicions de l’Associació de Ceramistes de Catalunya, es pot veure aquest mes de setembre de 2010 una exposició col•lectiva amb el tema Crisi, motiu per a crear? (Del 7 al 30 de setembre de 2010)
La nostra participació la fem amb una escultura de 70 cm d’alçada, que te com a base una part d’arrel d’olivera que el riu Ebre va deixar abandonada a la darrera riuada de fa més de deu anys. Aquesta arrel, de grans dimensions, va ser tallada amb moto serra i va quedar trossejada a la vora del riu. Nosaltres varem recollir llavors aquests trossos amb visió de futur.
Una de les parts és la que hem fer servir en aquesta ocasió. Les dues parts de la fusta que representen els talls de la moto serra han estat cobertes per plaques de fang cuites amb la tècnica del ra-kú i amb tons transparents i blaus turquesa. Les dues zones representen el fet que a les persones, en temps de crisi, se’ns oprimeix per la dreta, per l’esquerra i per tot arreu. Si som capaços d’afrontar la crisi amb optimisme, amb esperança, amb valentia, amb entusiasme... podem treure-hi partit. D’aquestes espitjades pot sorgir la idea, brotar la inspiració, sortir l’obra...La zona superior de l’escultura representa la conseqüència de l’esforç... el resultat positiu...l’obra creada
A nivell de Terres de l’Ebre i concretament de Jesús i de Tortosa, al títol de l’obra en qüestió li hem posat: Coll de l’Alba. La peça superior representa el Sol que surt cada dia per a la gent de Tortosa, Jesús, Roquetes i rodalies, precisament entre les muntanyes del Coll de l’Alba.


divendres, 10 de setembre del 2010

Cuatro videos de la televisión de Andorra referentes al ART CAMP 2010

A continuació us posem els enllaços amb 4 vídeos que va emetre la Televisió Andorrana referents a l'ART CAMP 2010.


Recta final de l`Art Camp, que durant les últimes dues setmanes se celebra a Ordino. Els 40 artistes que hi participen ja estan acabant les tres obres que hauran de deixar a l`organització. Després de 15 dies de convivència, tothom fa un balanç positiu de l`experiència, tant per la vessant artística com per la personal.


La galeria Ara Art s`ha convertit aquesta tarda en un punt de trobada d`artistes internacionals. 22 participants d`arreu del món s`han aplegat per presentar les seves obres, que s`emmarquen dins l`Art Camp, l`Any Internacional de l`acostament de les cultures.


Inaugurada de manera oficial la segona edició de l`Art Camp, un certamen que se celebra bianualment i que reuneix artistes dels cinc continents a la parròquia d`Ordino. La inauguració amb les obres fetes el 2008 s`ha fet al centre de congressos, lloc triat per atreure un màxim de públic. Els 41 artistes de 27 països diferents començaran a treballar demà mateix en les seves noves obres i ho faran fins al 29 de juliol a la parròquia ordinenca.


41 artistes de 27 països participaran en la segona edició de l´Art Camp, que se celebrarà entre el 18 i el 27 de juliol a Ordino. En aquesta edició hi seran representats els cinc continents i hi haurà una presència destacada d´artistes andorrans. Durant uns dies es podran veure en tots els racons de la parròquia ordinenca.