divendres, 25 de juny del 2010

La televisió CANAL TE entrevista Joan Panisello

Diana Mar, la presentadora de CANAL TE, entrevista a Joan Panisello per a parlar de la seua estada a ABU DHABI amb motiu de l'exposició BARCELONA ART.
Aquesta es va celebrar a l'ADNEC el passat mes d'abril, dintre de la gran fira immobiliària dels Emirats Àrabs, CITI SCAPE.


dimarts, 15 de juny del 2010

Comentari a la revista “Ceramics Art & Perception”

La revista internacional de ceràmica, “ART & PERCEPTION”, editada entre EEUU i Austràlia, dedica un comentari a l’edició del catàleg-llibre editat pel Ministerio de Cultura de l’Estat Espanyol amb motiu de l’exposició retrospectiva i itinerant feta l’any 2008, per diferents indrets d’Espanya.
El text ha estat preparat pel ceramista Wali Hawes, editor i director de la revista “THE POTTER’S NEWSLETTER” editada a la India.



dissabte, 12 de juny del 2010

Petites exposicions, 6ª part


Un cop més, obrim les portes d’una nova i petita exposició. Són plafons, actualment ja emmarcats, a punt de ser exposats. Aquí els teniu en primícia.




dijous, 10 de juny del 2010

El taller de ceràmica de l’Escola d’Art de Tortosa

Des de fa dos anys col•laboro com a corresponsal a les Terres de l’Ebre, amb la revista TERRART, editada per l’ACC (Associació de Ceramistes de Catalunya)
Aquesta revista especialitzada en ceràmica edita dos exemplars cada any. Cal reconèixer que està rebent felicitacions per part de la competència més important degut a la seua professionalitat i a la magnífica labor en l’edició dels seus exemplars.
En la darrera revista he dedicat el meu espai al taller de ceràmica de l’Escola d’Art de Tortosa per la seua importància a l’hora de preparar futurs ceramistes al nostre territori. En aquesta mateixa escola vaig fer jo els meus primers passos en l’estudi de la ceràmica, essent el primer ebrenc que va aconseguir la titulació oficial de ceramista, sortit d’aquesta escola. Entrevistem al Director del taller de ceràmica, el Sr. Xavi Pino.



dimarts, 8 de juny del 2010

Fira EXPO EBRE 2010 a Tortosa

En el marc de la Fira EXPO EBRE, celebrada del 28 d’abril al 2 de maig i a l’espai dedicat a l’artesania de les Terres de l’Ebre varem poder presentar una mostra de dues obres recents fetes amb la tècnica del ra-kú.

La fitxa tècnica de l’obra més gran era:
Autor: Joan Panisello
Títol: Bassa d’oli
Mides: 82x50x22 cm.
Tècnica: Ra-kú
Temperatura: 980ºC. Reducció
Any: 2009

La fitxa tècnica de l’obra petita era:
Autor: Joan Panisello
Títol: Fontana
Mides: 34x18x8 cm.
Tècnica: Ra-kú
Temperatura: 1000ºC. Reducció
Any: 2009





divendres, 4 de juny del 2010

Pedagogia i ceràmica es donen la mà (2ª part)

El passat mes de desembre de 2009 vaig ser invitat per la direcció de l’Escola Daniel Mangrané, del meu poble, per a fer una conferència als alumnes de 6è nivell. Aquesta activitat estava emmarcada dintre el Projecte Comenius, pel que el centre escolar del meu poble de Jesús fa intercanvi amb altres centres escolars de Finlàndia i Turquia.
Com que aquell dia els alumnes es van quedar amb ganes de fer més preguntes, vaig pensar que no els podia deixar sense respostes.
Aquesta setmana passada i al llarg de tres hores els mateixos alumnes i els seus mestres han visitat el nostre taller, les nostres dues sales d’exposició permanent, els 4 forns que tenim, el laboratori, les màquines més importants, eines...i una nova tanda de preguntes ens ha tingut distrets i entretinguts fins al darrer moment. Estàvem ja al camí acomiadant als visitants i encara sorgien noves i interessants preguntes...i conste que les entrevistes oficials i les espontànies han durat unes tres hores.
Certament una visita per a no oblidar. Gràcies a tots.

Aquí teniu l’enllaç de la notícia relativa a la visita, publicada al blog “Escola oberta a la comunitat” redactada pel CEIP Daniel Mangrané de Jesús.

D’altra banda, tot seguit podeu veure la totalitat de vídeos enregistrats en aquesta visita: