diumenge, 28 de febrer del 2010

Petites exposicions, 2ª part (febrer 2010)

Tal com us anunciava fa uns dies, segueixo amb la idea de posar-vos, una o dos vegades al mes, una mini exposició d’obres recents, mai exposades abans.
Les obres d’avui son petits murals cuits amb la tècnica del ra-kú.
Si els periodistes omplen els seus blocs amb els comentaris de premsa, els poetes ho fan amb els seus poemes, els arquitectes amb els seus projectes....perquè un ceramista no pot mostrar, en petites dosis, els seus treballs més recents?
De totes formes, aquí els teniu novament. Espero mantenir aquest costum per molt de temps.
Igualment posaré al bloc els comentaris que em dediquen els mitjans de comunicació, les meues col·laboracions en temes artístics o socials en els que participe, les visites importants que vinguen a les sales d’exposició que mantinc obertes al públic, previa petició de visita...i més coses que ben segur em vindran al cap.




dissabte, 27 de febrer del 2010

Concurs de Pintura del Poble de Jesús 2010

El dia 27 de febrer i en el marc de la Fira de l’Oli 2010, a Jesús, s’han exposat les obres participants al nou Concurs de Pintura. També s’han fet entrega dels premis en les diferents categories.

La novetat d’aquest any ha estat el fet que el tema proposat era: el món de la pagesia, de l’oli i del camp. Aquesta novetat ha fet que el nombre de participants haja estat més baix que en altres edicions per la novetat del tema, que ja es pensa institucionalitzar per estar d’acord amb el motiu que mou al poble de Jesús a organitzar la mateixa fira i tots els actes que s’hi realitzen: el món de la pagesia, de l’oli i del camp. Estem convençuts que en properes ocasions es recuperarà l'alta participació dels darrers anys.

Les fotos, per ordre d’aparició, són de Joana Casanova, Maite Mestre i Vicent Querol.






divendres, 26 de febrer del 2010

Un mes de febrer extraordinari en visites

Malgrat ser el més curt de l’any, el mes de febrer d’enguany ha estat farcit de visites de gent estrangera, a banda de nacional, al nostre taller i sales d’exposició permanent:
1.- Una representació de Finlàndia amb motiu del Projecte Comènius amb l’Escola de Jesús.
2.- Una representació de Turquia amb motiu del Projecte Comènius amb l’Escola de Jesús.
3.- Una representació de Líban amb projectes interessants.
4.- Una representació de Síria també amb projecció de futur.
5.- La Cònsol General Adjunta de la Xina a Barcelona.
6.- Alt càrrec de l’Ambaixada de la Xina a França.
7.- Directors de revistes d’art amb projectes de Publicacions en editorials catalanes, de la India i d’Estats Units...un mes molt curt però força intens.







dimecres, 24 de febrer del 2010

Catàleg 1ª Biennal d’art de Corbera d’Ebre

L’Ajuntament de Corbera d’Ebre i el Patronat del Poble Vell editen un magnífic catàleg de 62 planes amb la totalitat de les obres que van formar part d’aquest important esdeveniment cultural de la Terra Alta a l’estiu del 2009. El disseny gràfic l’ha realitzat Zero mig partit pel mig i les fotografies són de Magda Zaragoza i Josep Cañada.
Al susdit catàleg hi surten publicades totes les obres exposades a la Biennal i relacionades amb: ÀFRICA, DONES OCULTES, ENTENDRE L’ALTRE, EXILI, PROU, DRETS HUMANS, PAU, MIRADES, NEGRA NIT NEGRE FUTUR, ABECEDARI DE LA LLIBERTAT. Una exposició per a recordar i un catàleg per a tenir i guardar per la seua dignitat i presentació.

A la primera foto hi surten Josep Cañada i Joan Panisello a la sala d’exposicions del ceramista, mentre preparen un treball per a publicar al proper exemplar de la revista “Mansanes i Pataques”, Arts Plàstiques a la Terra Alta.





dissabte, 20 de febrer del 2010

174 Ex–libris de Frederic Mauri comentats per Manel Ollé

Al mes de febrer s’ha publicat un llibre, llargament esperat, obra de l’extraordinari dibuixant, gravador i pintor que és Frederic Mauri. Els comentaris són del magnífic escriptor i gran persona, Manel Ollé; un tàndem molt difícil de superar. Tots dos treballs es complementen i donen al llibre un valor afegit. Estem davant d’una obra altament recomanable.
He gaudit de la companyia te tots dos autors els darrers vuit anys del meu treball de mestre d'expressió artística a l’Institut “Joaquín Bau” i el seu contacte diari fou un regal més d’aquesta important etapa de la meua vida.
L’estudi introductori del Sr. Oriol M. Diví, com a gran expert en ex-libris, els farà entendre molt millor del que ha faig jo, la vertadera magnitud d’aquesta obra. Els invito a que la coneguen.

diumenge, 14 de febrer del 2010

Visita al taller-exposició de Joan Panisello.

(Aquest text ha estat escrit per professors de l'Escola de Jesús, participants en el projecte Comènius)

La setmana del 8 al 14 de febrer un grup de mestres de Finlàndia i Turquia van estar visitant l’Escola Daniel Mangrané de Jesús amb motiu d’un projecte Comènius, que promou l’intercanvi de professorat entre països d’Europa i facilita que l’alumnat de les diferents escoles pugui treballar conjuntament una sèrie d’activitats mitjançant les noves tecnologies.

Una de les activitats a realitzar va ser donar a conèixer mitjançant una presentació en diapositives a diversos personatges famosos de l’entorn. Per part de l’escola de Jesús es va escollir Antoni Gaudí, el Terrer Roig i Joan Panisello. Aquest darrer va visitar el centre, l’alumnat va escoltar les seves explicacions sobre la seva obra, el van entrevistar i es van fer tot un seguit d’activitats entorn de la seva figura humana i com a ceramista. El dia 10, aprofitant que els convidats d’altres països estaven a Jesús, varem apropar-nos per conèixer personalment a Joan, qui ens va obrir les portes de casa seva, del seu taller i de les seves exposicions permanents. No cal dir que el professorat va quedar encantat amb la visita, ja que l’havien treballat al seu país amb l’alumnat, i després poder-lo veure realment a casa seva i en persona va ser tot un esdeveniment per a ells i elles.

Només ens resta agrair novament a Joan la seva amabilitat, vitalitat i disponibilitat a col·laborar en tot allò que des de l’escola se li ha demanat i que ara hi haurà països com Finlàndia i Turquia on la seva obra i la seva trajectòria serà coneguda per l’alumnat dels diferents llocs i tota la comunitat educativa, al mateix temps que l’alumnat del nostre poble ha pogut també gaudir de la seva presència a les aules i conèixer millor la seva obra.












dimecres, 10 de febrer del 2010

Joan Panisello al BUTLLETÍ INFORMATIU DE CERÀMICA

La prestigiosa revista BUTLLETÍ INFORMATIU DE CERÀMICA, editada a Barcelona, dedica a l’exemplar Nº 96/97 editat al febrer de 2010 un article magnífic escrit pel ceramòleg Emili Sempere, gran coneixedor del treball del ceramista.





dilluns, 8 de febrer del 2010

Inauguració al blog de petites exposicions d’obra recent

Com a novetat d’aquest any 2010 pensem penjar dues vegades cada mes, si el dia a dia ens ho permet, petites exposicions d’obres recents, mai exposades abans. D’aquesta forma els nostres seguidors podran veure les novetats més recents. Aquest 2010 mostrarem les obres cuites, amb la tècnica de ra-kú, l’estiu tardor del 2009 i les que courem aquesta propera primavera i estiu del present any 2010.

En principi seran obres planes, o siga plafons, petits i mitjans.

De tant en tant vindran les obres de volum.

Esperem que us agrade la idea. Si voleu podeu opinar al mateix blog. Gràcies.

Les obres que veureu avui són de petit format. Tenen entre 8 i 9 cm. de diàmetre. Properament en podreu veure també algunes d'emmarcades en aquest mateix blog.

Primera foto. Títol: Mar de Corall

Propera foto. Títol: Laberint

Propera foto. Títol: Illa volcànica

Propera foto. Títol: Performance Reial

Propera foto. Títol: El Pla de les Illes