dimarts, 26 de gener del 2010

Pedagogia i ceràmica es donen la mà

El passat mes de desembre de 2009 vaig ser invitat per la direcció de l’Escola Daniel Mangrané, del meu poble, per a fer una conferència als alumnes de 6è nivell.

Aquesta activitat estava emmarcada dintre el Projecte Comènius pel que el centre escolar del meu poble de Jesús fa intercanvi amb altres centres escolars de Finlàndia i Turquia.

A nivell personal, va ser un dels millors regals que em podien fer: El fet d’impartir una classe ocasional a alumnes veïns meus, per a parlar-los de ceràmica va ser per a mi millor que qualsevol altre regal. Sempre m’he mogut entre la docència i la ceràmica i quan tinc invitacions a aquest nivell, malgrat estar jubilat des de fa gairebé 5 anys dintre de l’Ensenyament, no en deixo escapar cap. El fet d’intentar captar l’atenció dels oients, és un repte que sempre m’ha entusiasmat...i puc garantir que els alumnes de Jesús van seguir les explicacions amb els cinc sentits. Fins i tot les seues preguntes, en acabar la conferència, van tenir TOTES una profunditat, un interès, una genialitat....impròpies d’un alumnat tant jove. Sincerament em va parèixer estar davant d’alumnes d'una escola de periodisme. El tems es va acabar i no van tenir tots els alumnes el temps suficient per a acabar de formular-me les seues preguntes. Com que, tant ells com jo ens varem quedar amb ganes de MÉS, allí mateix els vaig fer l’oferta d’invitar-los a veure el taller i les dues sales d’exposició permanent a la propera primavera. Allí acabarem d’aclarir tos els seus dubtes i podran veure i tocar moltes de les coses que els vaig explicar.

Gràcies a la Direcció, professors i alumnes de l’Escola Daniel Mangrané.

A continuació posem algunes fotos de l’acte i els enllaços per a poder veure la conferència dividida en 6 parts, inclòs el temps de les preguntes dels alumnes. També un altre concurs que van fer els alumnes amb preguntes relacionades amb la meua vida i treball (en anglès i català)

http://blocs.xtec.cat/obertsalacomunitat/2009/12/11/xerrada-de-joan-panisello-i-chavaria/ (bloc on posem les activitats realitzades amb la col·laboració de la comunitat educativa)

http://traditic15.blogspot.com/2009/12/joan-panisello-i-chavarria-catalonia.html (bloc del Comenius)

http://agora.xtec.cat/ceipdanielmangrane/intranet/index.php?module=Not%EDcies&func=display&sid=11 (Intraweb del centre, notícies)

Igualment afegim el comentari que ha sortit publicat a la revista mensual del nostre poble de Jesús.