dilluns, 13 de setembre del 2010

Crisi, motiu per a crear?





A la sala d’exposicions de l’Associació de Ceramistes de Catalunya, es pot veure aquest mes de setembre de 2010 una exposició col•lectiva amb el tema Crisi, motiu per a crear? (Del 7 al 30 de setembre de 2010)
La nostra participació la fem amb una escultura de 70 cm d’alçada, que te com a base una part d’arrel d’olivera que el riu Ebre va deixar abandonada a la darrera riuada de fa més de deu anys. Aquesta arrel, de grans dimensions, va ser tallada amb moto serra i va quedar trossejada a la vora del riu. Nosaltres varem recollir llavors aquests trossos amb visió de futur.
Una de les parts és la que hem fer servir en aquesta ocasió. Les dues parts de la fusta que representen els talls de la moto serra han estat cobertes per plaques de fang cuites amb la tècnica del ra-kú i amb tons transparents i blaus turquesa. Les dues zones representen el fet que a les persones, en temps de crisi, se’ns oprimeix per la dreta, per l’esquerra i per tot arreu. Si som capaços d’afrontar la crisi amb optimisme, amb esperança, amb valentia, amb entusiasme... podem treure-hi partit. D’aquestes espitjades pot sorgir la idea, brotar la inspiració, sortir l’obra...La zona superior de l’escultura representa la conseqüència de l’esforç... el resultat positiu...l’obra creada
A nivell de Terres de l’Ebre i concretament de Jesús i de Tortosa, al títol de l’obra en qüestió li hem posat: Coll de l’Alba. La peça superior representa el Sol que surt cada dia per a la gent de Tortosa, Jesús, Roquetes i rodalies, precisament entre les muntanyes del Coll de l’Alba.