dimecres, 30 de setembre del 2009

TV3 Comarques: Ra-Kú de Joan Panisello (Estiu-Tardor 2009)

Avui dia 30 de setembre, el programa "Telenotícies Comarques", de TV3, just abans del Telenotícies Migdia i el Canal 3/24, a quarts de 4 i per a tot Catalunya ha passat el reportatge de les cuites de ra-kú que van filmar la setmana passada.
Aquí el teniu. Si voleu veure moltes fotos diferents d’altres cuites dels dos darrers mesos, podeu mirar les notícies anteriors d'aquest bloc.


dilluns, 28 de setembre del 2009

Ceràmica ra-kú a l’Informatiu Jesusenc

La revista mensual del poble de Jesús comenta la tarda en que els invitats a assistir a les cuites de ra-kú van ser gairebé tots representants de les entitats de Jesús, el poble de Joan Panisello.

diumenge, 27 de setembre del 2009

Nova nit màgica: 7ª Sessió de ra-kú

El dia 24 de setembre, Festa de la Mercè, dediquem una altra sessió a les cuites de ra-kú que posen el punt i final a les obres fetes i bescuitades els anys 2007, 2008 i els sis primers mesos del present 2009. A dia d'avui, encara queden prou cuites per a fer.
Aquesta nit dos fotògrafs professionals, Guillermo Barberà i Vicent Pellicer, estrenen una finestra feta a la paret posterior de l’habitacle on es troba ubicat el forn. Amb 1.000 litres de cabuda fou dissenyat i construït per Joan Panisello amb l’ajut de Julio, el ferrer i Joan, el paleta.
A banda dels fotògrafs, també TV3 ens fa una entrevista i filma bones estones. Víctor Sorribes i Jordi Allepuz es reparteixen el treball de entrevistar i filmar respectivament.
Hi ha dues obres molt grans en aquesta dolça nit d’estiu, ja en plena tardor. Gaudiu de les fotos i no us perdeu el bloc de l’amic Vincent Pellicer on hi apareixen noves fotos d'aquesta nit màgica de ra-kú http://aprenentdenatura.blogspot.com/






divendres, 18 de setembre del 2009

La Diputació de Tarragona estrena noves dependències a Tortosa

La Diputació s’avança al desplegament de l’Estatut amb la inauguració de les dependències a Tortosa. La seua seu s’ubica al Palau Climent, en ple barri antic de Tortosa.

Les obres d’autors ebrencs, propietat del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, passen a la nova seu de la Diputació a Tortosa.

Aquesta obra nostra, de la col·lecció Binomi Arbre-Home a les Terres de l’Ebre, ocupa un lloc preferent al despatx del President de la Diputació.








diumenge, 13 de setembre del 2009

Noves cuites de ra-kú

Els mesos d’agost i setembre tenen un dia per setmana destinat a fer cuites de ra-kú. Entre octubre i novembre seguirem el mateix ritme i confiem acabar-les abans de Nadal.
A continuació podeu veure algunes fotos fetes la darrera setmana per l’amic i director cinematogràfic de l’Ampolla, Mario Pons. De les més de 100 fotos que ens va fer en podríem posar moltíssimes. Avui podeu veure aquestes deu.









dimarts, 8 de setembre del 2009

Cloenda de la 1ª Biennal d’Art a Corbera d’Ebre

La tarda de l’11 de setembre es clourà al Poble Vell de Corbera d’Ebre la 1ª Biennal d’Art sobre els drets humans (ART ENTRE RUNES). A partir de les 19.00 h. es faran una sèrie d'actes de cloenda de la Biennal que finalitzaran amb una obra de teatre de curta durada. Després es convida a tots els visitans a un aperitiu.
Hi han participat més de 40 artistes d’arreu del món amb més de 200 obres repartides en 8 exposicions. Més informació a:
http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/53217.html
http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/55216.html
http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/73340.html

Instal·lació feta per Joan Panisello titulada: ”Contra l’exili, nou arrelament”.

Dedicada a tots els meus oncles, tant de part de pare com de part de mare, que van haver d’exiliar-se amb motiu de l’acabament de la Guerra Civil Espanyola. Tots ells van refer la seua vida a l’estranger, on van crear noves arrels. Fa dues setmanes va deixar-nos el darrer germà del meu pare, Josep Panisello, mort a Tonnay Charente (França), als 98 anys. Abans ho havien fet els altres oncles meus, Daniel Panisello i Joan Chavarria.
També està dedicada la instal·lació a tots els que van sofrir el mateix camí de l’exili.

dissabte, 5 de setembre del 2009

5ª diada de ra-ku de l'estiu 2009

Aquest dimecres passat un grup de 30 persones, la major part en representació de les entitats del meu poble de Jesús, van assistir a la 5ª jornada de cuites de ra-kú d'aquest any 2009. Esperem acabar-les totes a la tardor, al voltant del mes de novembre.
Al bloc de l'amic Vicent Pellicer hi ha un reportatge tan intetressant que us invito a que gaudiu d'aquest espai on a més a més descobrireu un poeta, un naturalista, un fotógraf, un amant de la natura...tot un regal. Feu clic aquí

A més a més, us poso també aquestes tres darreres de fotos del director cinematogràfic Marius Pons, de l'Ampolla, que també ens va acompanyar i va fer un bon grapat de fotos. Gaudiu-ne.