dijous, 30 d’abril del 2009

Joan Panisello, corresponsal de TERRART a les Terres de l'Ebre

Joan Panisello s’estrena, amb l’actual Nº 34 de la revista de ceràmica TERRART, com a corresponsal de l’Associació de Ceramistes de Catalunya a les Terres de l’Ebre i col·laborador de la mateixa revista.
A continuació hi ha el comentari de la participació que va tenir com a invitat d’honor a la 9ª Biennal de Ceràmica Llatino Americana a Argentina.
També comenta la seua futura implicació en la fira Pinellart, “Terra i foc”, al Pinell de Bray (Terra Alta).
Per acabar es publica una entrevista feta a Joaquim Espuny, un ceramista de les Terres de l’Ebre.





dimecres, 29 d’abril del 2009

Enfanga't a la revista BON ART

La revista catalana Bon Art, també es fa ressò d'Enfanga't 2009 amb un petit comentari i foto cedits per Joan Panisello.

dijous, 23 d’abril del 2009

A través de la España Oculta

Per a més informació dels actes, llibres, presentacions, entrevistes, signatures a la llibreria Serret de Val de Roures... fer clic a aquest enllaç http://serretllibres.com/autorsebrencs/
També a : http://serretllibres.com/autorsebrencs/?p=3243
http://serretllibres.com/autorsebrencs/?p=3335


dissabte, 18 d’abril del 2009

Aquest bloc s'obre als vostres comentaris

Fa nou mesos, naixia molt tímidament aquest bloc.
A partir d'avui, ja podreu fer els vostres comentaris a les notícies que aniran apareixent fent clic damunt del titular.
Salut i força!

dijous, 16 d’abril del 2009

El Jubilat de la SER

El dia 1 d’octubre de 2005 començava a gaudir de la meua jubilació dintre del món de l’Ensenyament. Vaig acabar la meua darrera etapa de professor d’expressió artística, ceràmica i mosaic romà a l’Institut “Joanquín Bau” de Tortosa. Els records d’aquests gairebé 8 anys, amb els alumnes d’ESO i els companys/es docents, són excel·lents; per a mai no oblidar.
Des d’aquesta data col·laboro mensualment al programa “L’HORA L”, de la Cadena SER, Terres de l'Ebre, entre les 12.30 i les 14 h. El susdit programa en el que participo és : "El jubilat de la SER". Normalment es fa un dia de la primera setmana de cada mes i la duració de l’entrevista ronda els 15 minuts. De la mà de la periodista Sílvia Tejedor comentem allò que fa un jubilat amant de la seua terra, de la ceràmica, de l’agricultura, de l’art, de la cultura, del cinema, del teatre, dels llibres, de la natura, dels viatges, de l’ecologia, de la defensa del territori, de l’actualitat...i un munt de coses més que ens venen al cap a tots dos. Hi sou tots invitats.
http://www.cadenaser.com/


dimecres, 15 d’abril del 2009

ENFANGA'T 2009 a Celrà (Girona)

ENFANGA’T 2009
(En la parte derecha del blog podéis traducir al castellano el siguiente texto)
L’associació de Ceramistes de Girona ha organitzat, per 4t any consecutiu, ENFANGA’T.
Tres dies de “Jornades Professionals de Ceràmica” han servit per a fer les delícies dels que han tingut la sort d’assistir-hi. Peter Beard, Françoise Dufayard i Hisae Yanase s’han obert, de bat a bat, davant dels ceramistes interessats ens els seus treballs i tècniques, explicant sense embuts i amb tota classe de detalls, cadascun dels passos necessaris per a executar els seus tipus d’obra. Tres estils completament diferents però tots amb grans dosis d’originalitat, esperit d’investigació, acabats excel·lents... Eve Ariza va “enganxar” també un nombrós públic voluntari per a confeccionar els 8 fornets-home amb la finalitat d’executar l’activitat : “El Carrer dels Pets”, experiència vistosa, atractiva, simpàtica i que va fer gaudir de debò, tant als participants com als visitants. L’obra d’en Rafa Pérez va entusiasmar els assistents a la Casa de Cultura de Girona, lloc on es va passar el seu audiovisual. La presencia i la col·laboració permanent i en tots els actes d’en Wali Hawes, va enriquir les jornades i va ser un important valor afegit.
La Fira Internacional de Ceràmica Contemporània, va comptar amb la presència de 35 participants (veure cartell) i la companyia d’una pluja gairebé permanent.
L’entorn on s’han realitzat els actes, l’antiga fàbrica de Celrà, és un lloc i un entorn magnífic. Vaja des d’aquí la nostra felicitació al Consistori de l’Ajuntament pel seu suport permanent als actes i per haver organitzat els premis adquisició. Fem constar el nostre respecte, admiració i aplaudiment al grup de Ceramistes de Girona, organitzadors dels actes. Són pocs en nombre però molt importants en eficàcia. Agraïments també a la Diputació de Girona i a Artesania Catalunya pel seu suport. Vaja també des d’aquestes ratlles una invitació a les més altes Institucions Catalanes a fi que es dignen assignar un suport especial a aquest esdeveniment, capdavanter al nostre país, on la ceràmica esdevé una activitat molt important des de les èpoques més remotes.
Aquí es poden veure les: 148 FOTOS ENFANGA’T 2009 (Total 600 fotos fetes)



dimarts, 14 d’abril del 2009

El fons de la URV s'exposa a Tortosa

La sala Antonio Garcia de l’Escorxador i el Palau Montagut, tots dos de Tortosa, han acollit el Fons d’Art de la Universitat Rovira i Virgili. Del 27 de març i fins al 14 d’abril han estat exposades les obres que ja es van poder veure els mesos de gener i febrer a la sala Tinglado 1, de l’Autoritat Portuària de Tarragona.
Amb motiu d’aquesta exposició itinerant s’ha editat un magnífic llibre. El treball bibliogràfic ha estat fet pels Srs. Antonio Salcedo i Marià Casas.
A continuació hi ha les dues planes dedicades a l’obra d’en Joan Panisello


dijous, 2 d’abril del 2009

Catàleg Joan Panisello - 1975-2006

Encara queden catàlegs-llibre disponibles de l'exposició retrospectiva i itinerant: "Joan Panisello - Obra 1975-2006"
Es poden trobar a:
* Museo Nacional de Cerámica González Martí - C/ Poeta Querol, 2 - 46002 VALENCIA (E) Tel: +3496 351 63 92
* Associació de Ceramistes de Catalunya - C/Doctor Dou, 7 Bjs, Primera - 08001 BARCELONA (E), Teléfono +34 93 317 690
* Llibreria La 2 de Viladrich, C/ Despuig, 22 - 43500 TORTOSA (E) - Tel: +34977441232
* Llibreria del Parc, Av. Generalitat (enfront del Parc) - 43590 TORTOSA (E)
* Llibreria El Cid, Plaça Joaquim Bau - 43500 TORTOSA (E)
* Papereria Roquetes, Av. Ports de Caro - 43520 ROQUETES (E)
* La Galeria, Av. Molins d'en Comte, 40 - 43590 JESÚS (Tortosa) (E) - Tel: +34977588868
* Papereria Mallén, Primitiu Sabaté, s/n - 43590 JESÚS (Tortosa) (E) - Tel: +34977503065
* Llibreria Voltes, Plaça de l'Àngel, 8 - 43590 TORTOSA (E) - Tel: +34977441445
* Llibreria Serret, Av. Hispanitat, 21 - 44580 Vall de Roures (Teruel) - Tel: +34 978890077
* Terracota, Ajuntament de la Galera - 43515 La Galera (Tarragona) - Tel: +34977718339

El preu del llibre ronda els 15 €, gràcies als importants suports institucionals que va rebre l'edició. També es pot fer la comanda del llibre per internet a jp@panisello.net . Es tramet per correu certificat a qualsevol lloc del món.
També es pot trobar complert el llibre, amb les 223 planes, a internet: http://www.panisello.net/valencia_cat.html