dimecres, 15 d’abril del 2009

ENFANGA'T 2009 a Celrà (Girona)

ENFANGA’T 2009
(En la parte derecha del blog podéis traducir al castellano el siguiente texto)
L’associació de Ceramistes de Girona ha organitzat, per 4t any consecutiu, ENFANGA’T.
Tres dies de “Jornades Professionals de Ceràmica” han servit per a fer les delícies dels que han tingut la sort d’assistir-hi. Peter Beard, Françoise Dufayard i Hisae Yanase s’han obert, de bat a bat, davant dels ceramistes interessats ens els seus treballs i tècniques, explicant sense embuts i amb tota classe de detalls, cadascun dels passos necessaris per a executar els seus tipus d’obra. Tres estils completament diferents però tots amb grans dosis d’originalitat, esperit d’investigació, acabats excel·lents... Eve Ariza va “enganxar” també un nombrós públic voluntari per a confeccionar els 8 fornets-home amb la finalitat d’executar l’activitat : “El Carrer dels Pets”, experiència vistosa, atractiva, simpàtica i que va fer gaudir de debò, tant als participants com als visitants. L’obra d’en Rafa Pérez va entusiasmar els assistents a la Casa de Cultura de Girona, lloc on es va passar el seu audiovisual. La presencia i la col·laboració permanent i en tots els actes d’en Wali Hawes, va enriquir les jornades i va ser un important valor afegit.
La Fira Internacional de Ceràmica Contemporània, va comptar amb la presència de 35 participants (veure cartell) i la companyia d’una pluja gairebé permanent.
L’entorn on s’han realitzat els actes, l’antiga fàbrica de Celrà, és un lloc i un entorn magnífic. Vaja des d’aquí la nostra felicitació al Consistori de l’Ajuntament pel seu suport permanent als actes i per haver organitzat els premis adquisició. Fem constar el nostre respecte, admiració i aplaudiment al grup de Ceramistes de Girona, organitzadors dels actes. Són pocs en nombre però molt importants en eficàcia. Agraïments també a la Diputació de Girona i a Artesania Catalunya pel seu suport. Vaja també des d’aquestes ratlles una invitació a les més altes Institucions Catalanes a fi que es dignen assignar un suport especial a aquest esdeveniment, capdavanter al nostre país, on la ceràmica esdevé una activitat molt important des de les èpoques més remotes.
Aquí es poden veure les: 148 FOTOS ENFANGA’T 2009 (Total 600 fotos fetes)